23948sdkhjf

Budgettet blev vedtaget sidste år – nu øges det med 900 millioner

By & Havn opdaterer anlægsbudgettet for den kunstige ø ved København, Lynetteholm, med et stort trecifret millionbeløb. Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse. 

I 2021, da Lynetteholm blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, var det samlede anlægsbudget estimeret til 2,5 mia. kr. I det nye og optimerede anlægsbudget er det samlede anlægsbudget estimeret til 3,4 mia. kr. Heraf er 455 mio. kr. en reserve til uforudsete udgifter, der skal polstre projektet imod fremtidige økonomiske påvirkninger. 397 mio. kr. af det opdaterede anlægsbudget udgør alene prisstigninger, som fremskrevet til 2022 er steget med 17,5 pct. sammenlignet med det tidligere budget. 

– Det er klart, at det generelle prisniveau i markedet er stigende, blandt andet på grund af øgede stålpriser i Ukraine, og det betyder selvfølgelig, at vi skal kigge vores anlægsbudget igennem igen og polstre projektet, så vi sikrer dets levedygtighed, siger adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, i pressemeddelelsen. 

By & Havns bestyrelse har netop godkendt det nye anlægsbudget, som blandt andet indeholder øgede omkostninger til arkæologiske undersøgelser, ekspropriation af veje og anlæg, bedre vandmiljø og rådgiverydelser til en lang række yderligere undersøgelser, blandt andet af klapning og strømforhold i Øresund. 

Forventer fortsat at projektet kan bære sig selv

For at reducere yderligere fordyrelse har By & Havn gennemført en markedsdialog med en række entreprenører for at afsøge muligheder for optimeringer i anlægsprocessen.

På den baggrund har By & Havns rådgivere lavet en række tilpasninger af designet, som medfører reduktioner i rådgivernes skøn for anlægsomkostningerne for Lynetteholms fase 2, i alt en reduktion på 178 mio.kr.

By & Havn forventer, at stigende priser for deponi af jord vil være med til at finansiere det optimerede budget, så Lynetteholms økonomi fortsat hviler i sig selv, lyder det i pressemeddelelsen. 

– Vi er vant til at regne konservativt i By & Havn, og derfor vurderer vi, at denne fordyrelse kan indeholdes i projektet på en 30-40 års bane. Prisen for jorddeponi er også stigende, og vi forventer fortsat at projektet kan bære sig selv, udtaler Anne Skovbro.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11