23948sdkhjf

Internationalt konsortium vil tilbyde bæredygtige skibsbrændstoffer på Bornholm i 2025

Det internationale konsortium Bornholm Bunker Hub igangsætter nu en proces med at finde partnere og kunder, som ønsker at øge omstillingen til ikke-fossile brændstoffer og optanke skibe med bæredygtige brændstoffer

Den grønne omstilling af skibsfarten i Østersøen tager et vigtigt skridt fremad med Bornholm Bunker Hubs planer om at tilbyde tankning af bæredygtige brændstoffer i Rønne Havn fra 2025.

Det skriver konsortiet i dag i en pressemeddelelse via Ritzau. 

Den ambitiøse plan om at tilbyde grønne brændstoffer til skibsfarten er blevet mere realistisk, efter at konsortiet nu har undersøgt mulighederne for at etablere en grøn bunkerstation med bæredygtige skibsbrændstoffer på Bornholm. 

Konsortiet bag Bornholm Bunker Hub består af otte partnere:

Ørsted, Molslinjen, Topsøe, Bunker Holding Group, Wärtsilä, Rambøll, Bureau Veritas og Port of Roenne A/S.

- Det er fantastisk at se, hvor hurtigt vi kan få tingene til at ske, når alle gode kræfter trækker i samme retning. Den grønne omstilling bliver bekostelig, og det vil kræve en stor indsats af os alle – både myndighederne, branchen, virksomhederne og de enkelte kunder. Det er en udfordring, vi skal løse i fællesskab, udtaler Carsten Jensen, CEO i Molslinjen, der driver færgebetjeningen af Bornholm med Bornholmslinjen. 

Han suppleres af Anders Christian Nordstrøm, COO, Ørsted Power2X:

- Efterspørgslen efter grønne skibsbrændstoffer er hastigt stigende, og Bornholms strategiske placering gør øen til et naturligt hjemsted for en bunkerhub til skibstransport i Østersøen.

Lokal produktion

Bornholm Bunker Hub har i det seneste års tid gennemført en forundersøgelse af det økonomiske potentiale i at levere bæredygtige brændstoffer til skibsfarten i Østersøen rundt om Bornholm, eventuelt med anvendelse af lokal Power-to-X-produktion af grønne brændstoffer.

En lokal produktion af Power-to-X-brændstoffer kan blive en vigtig brik i arbejdet med at etablere en konkurrencedygtig bunkerhub og kan være en realitet, når Energiø Bornholm etableres med mindst to GW offshore vindenergi omkring 2030.

Til støtte for mulighederne for at anlægge en grøn bunkerstation ved Rønne Havn vil konsortiet nu gå på udkig efter partnere og kunder, som har et ønske om at bidrage til virkeliggørelsen af Bornholm Bunker Hub.

Konsortiet vil nu bl.a. tage kontakt til potentielle kunder i Østersøområdet for at afdække det forventede behov for bæredygtige brændstoffer.

En række store virksomheder deltager allerede i konsortiet. Planen for Bornholm Bunker Hub er på langt sigt at kunne forsyne grønt brændstof, f.eks. metanol og ammoniak, til de mere end 60.000 skibe, som hvert eneste år sejler forbi Bornholm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.126