23948sdkhjf

Akkordløn: Malersvende får mere i posen for at svinge penslen

Efter flere måneders forhandlinger har Danske Malermestre og Malerforbundet underskrevet en aftale, der blandt andet betyder, at prislisten reguleres med 3,75 pct. pr. 1. oktober 2022.

Prislisten danner grundlag for akkordlønnen, og hidtil har det været under overenskomstforhandlinger, at der er blevet aftalt stigninger af prislisten.

- Det er en historisk aftale, vi har indgået med arbejdsgiverne. Der er mig bekendt aldrig før lavet en aftale om stigning på prislisten i en periode mellem overenskomstforhandlingerne, siger formand i Malerforbundet, Tonny Olsen.

I aftalen fremgår det, at den netop vedtagne stigning på prislisten ikke står i vejen for, at der forhandles om yderligere stigninger på prislisten i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i marts 2023.

Tonny Olsen fremhæver, at prisstigningen er gunstig for både akkordsvende og de timelønnede, da stigningen på prislisten givet vis vil have en afsmittende effekt på timelønnen.

Fastere rammer for arbejdsmiljøsager

Derudover er parterne blevet enige om, at der fremover ikke kan rejses fagretlige sager om brud på arbejdsmiljøloven udelukkende på baggrund af reaktioner fra Arbejdstilsynet. Det er fremadrettet forhold på tidspunktet for en sags opstart, der kan danne grundlag for sagens behandling, fremgår det af det netop vedtagne protokollat. Dog kan reaktioner fra Arbejdstilsynet fortsat bruges som dokumentation i fagretlige sager.

- Danske Malermestre er glade for, at der er indgået aftaler, der tager hånd om arbejdsmiljøet og lønudviklingen indenfor malerfaget. Samtidigt peger forhandlingsresultatet fremad og giver forhåbninger om, at overenskomstforhandlingerne 2023 kan afsluttes succesfuldt, siger formand hos Danske Malermestre, Per Vangekjær.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063