23948sdkhjf

Nye certificeringer skal give Ålsrode Smede og Maskinfabrik i konkurrencefordel

Den østjyske underleverandør kan nu føje yderligere to certifikater til en i forvejen omfattende række.

- Vi er blevet certificeret efter 15085 og er i gang med en audit på 14001 - den er faktisk kørt igennem nu, og inden for de næste tre-fire uger får vi certifikatet, fortæller administrerende direktør Brian Basse.

15085-standarden gør Ålsrode Smede og Maskinfabrik i stand til at udføre arbejde på jernbanekøretøjer og andet skinnebåret materiel

- Det er noget, vi har gjort lidt igennem alle årene, men vil gøre noget mere ud af det nu, fortæller Brian Basse.

Mere fokus på miljø

Den anden certificering, ISO-14001, er en miljøledelsesstandard, og for Ålsrode Smede og Maskinfabrik er det en logisk udløber af de seneste par års stigende fokus på miljø og CO2-udledning.

- Jeg tror ikke, der er mange virksomheder af vores type og karakter, der har en 14001, lyder det fra Brian Basse.

Han er ikke i tvivl om, at miljø generelt kommer til at fylde mere i de kommende år hos underleverandørerne.

- Det er der allerede nu, og vi har kunder, der stiller det som krav. Det gode ved det er, at kan du lave et grønnere produkt, så er det næsten lige meget, hvad det koster. Der arbejder vi faktisk på højtryk på at få lavet et system, hvor vi kan give vores CO2-aftryk på produktet, fortæller Brian Basse.

- Du kan lige så godt hoppe med på vognen. Vi har måske været lidt foran, men har måske ikke været så gode til at udnytte det og få hentet de ordrer ind, vi kan gøre på den måde, slutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094