23948sdkhjf

Lettere gipsplader fra ny produktionslinje i Kalundborg

Gyproc lancerer lokalt produceret letvægtsplade, som hidtil har været hentet hjem fra Sverige

Gyproc har netop markeret opgraderingen af produktionslinjen på fabrikken i Kalundbiorg. Opgraderingen betyder, at man fremover kan producere de lette ErgoLite gipsplader på fabrikken.

ErgoLite er ikke helt ukendt i Danmark. Gyproc har tidligere importeret første generation af pladen fra Sverige. Men med opgraderingen af produktionslinjen i Kalundborg kan man nu producere den nye generation af pladen lokalt i Danmark. Udover de bæredygtige fordele, der ligger i selve pladen, betyder det også en yderligere reduktion af miljøaftrykket at den ikke længere skal importeres fra Sverige.

- Det, at vi i langt højere grad kan levere lokalproduceret ErgoLite til markedet, giver os muligheder for at levere et produkt, der både tilgodeser miljøet og de mange håndværkere, der hver dag arbejder med vores gipsplader. Som forretning har vi en ambition om at gøre en positiv forskel for verden omkring os, og her er opgraderingen af fabrikken et vigtigt skridt på vejen, fabrikschef hos Gyproc siger Søren Arens.

ErgoLite gipsplader er 25 pct. lettere end den tidligere standardplade i Danmark.

25 pct. genbrugsgips

Gyproc, som er en del af Saint-Gobain, producerer gipsplader med ca. 25 procent genbrugsgips - alt efter hvor meget genbrugsgips, der er tilgængeligt.

Gyproc, som blev købt af Saint-Gobain i 2005, blev allerede i 1990’erne en del verdens første industrisymbiose, hvor lokale virksomheder samarbejder om en cirkulær tilgang til produktion.

Gyproc, kan bruge langt mere genbrugsgips til cirkulær produktion, end virksomheden kan fremskaffe. Derfor samarbejder Gyproc i dag med både konkurrenter og andre brancheaktører for at forhindre, at gips fra for eksempel nedrivninger og renoveringsprojekter havner på deponi eller bliver eksporteret til udlandet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093