23948sdkhjf

IQ Metal får kapitalfond som medejer

IQ Metal har opnået en kraftig vækst og internationalisering siden de nuværende ejere overtog virksomheden i 2007.

Omsætningen er steget 518 procent, og nu får virksomheden Pentaco Partners ind som ny medaktionær og partner til yderligere vækst. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De seneste år har IQ Metal investeret massivt i produktionsudstyr og automatisering med henblik på at positionere sig som total- og systemleverandør af krævende løsninger til nogle af Europas største virksomheder. For at sikre momentum og indløse de ambitiøse vækstmål for IQ Metal-gruppen, har de nuværende aktionærer valgt at styrke ejerskabet og indgå partnerskab med Pentaco Partners.

- Den nuværende ledelse og ejerkreds overtog i 2007 en mindre, håndværkspræget maskinfabrik, som vi sidenhen har løftet til en mellemstor industrivirksomhed. En udvikling og vækst som blev sikret gennem hårdt arbejde, kompetencer og en vis risikovillighed. Vi ser i dag et meget stort potentiale i platformen IQ Metal, men skal det indløses kræver det tilførsel af yderligere kompetencer, kapital, management og governance. Med Pentaco Partners opnår vi det helt rette match, siger Bo Fischer Larsen, group CEO og nuværende hovedaktionær i IQ Metal.

Thomas Bechmann, managing partner i Pentaco Partners, uddyber:

- Vi er glade for at få lov til at tage del i den videre vækstrejse for IQ Metal i samarbejde med den nuværende ledelse og ejerkreds. Hen over de seneste år har IQ Metal positioneret sig stærkt i markedet med fokus på kundevendt værdiskabelse, kvalitet, logistikløsninger og en høj grad af fleksibilitet. Vi er overbeviste om, at IQ Metal har en spændende tid foran sig, hvor den stærke platform af produktionsenheder i Danmark og Polen kan udnyttes til at skabe nye, attraktive løsninger for både eksisterende og nye kunder.

I et konkurrencepræget opkøbsmarked er Bo Fischer Larsen sikker på, at han har valgt den rigtige partner:

- Vi sælger ikke ud af arvesølvet til en strategisk investor med en anden dagsorden og heller ikke til en sleeping investor med begrænset værditilførsel. Med Pentaco Partners opnår vi et perfekt match i form af særdeles kompetente nøglepersoner med tung knowhow og en omfattende brancheerfaring, som vil være aktive i drift og ledelse. Vi glæder os enormt, og vores fælles mål for udviklingen af IQ Metal er særdeles ambitiøse, slutter Bo Fischer Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141