23948sdkhjf

Rusland: Hurtigrute-operatør håber på hurtig løsning efter tilbageholdelse i torsdags

Norske Havila Kystruten har her til morgen udsendt en fondsbørsmeddelelse, hvori det beklages, at rederiets kystpassagerskib ’Havila Capella’ i torsdags blev tilbageholdt i Bergen kort før afgang på den 11 døgns rundtur på Hurtigruten langs Norges vestkyst.

Læs også: Nye EU-sanktioner mod Rusland rammer prisvindende kystpassagerskib

Tilbageholdensen, der fortsat gælder, kom efter, at forsikringsdækningen af skibet ikke længere gjaldt som følge af det nybyggede skibs finansiering, som ligger hos det russiske leasingselskab GTLK. Et selskab, der er blevet omfattet af EU's sanktioner af Rusland, som Norge har tilsluttet sig.

Ny finansiering 

- Havila Kystruten arbejder via alle tænkelige kanaler for at finde en kortsigtet løsning, som kan få ’Havila Capella’ i drift igen hurtigst muligt. Efter selskabets vurdering kræver en kortsigtet løsning de norske myndigheders medvirken i forhold til sanktioner mod Rusland, lyder det bl.a. i fondsbørsmeddelelsen.

- Vi håber forudsat der findes en midlertidig løsning, og at den kan den være aktiv indtil en permanent løsning er mulig. Havila Kystrutens mål er naturligvis at blive den reelle ejer af ’Havila Capella’. Sideløbende med en løsning for at få ’Havila Capella’ ud at sejle igen, arbejdes der på at refinansiere rederiets øvrige skibe, lyder det endvidere i meddelelsen.

Havila Kystruten har aktuelt tre søsterskibe til ’Havila Capella’ under bygning hos det tyrkiske værft Tersan Shipyard. Også disse tre skibe er oprindeligt planlagt til at blive finansieret via GTLK, når de overtages fra værftet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078