23948sdkhjf

Kommer af den sorte liste: Welltec drosler ned i Rusland

På Yale School of Management redigerer man en liste over en række virksomheders aktiviteter i Rusland set i lyset af krigen i Ukraine. Det skriver Børsen

Listen graduerer virksomhederne i forhold til deres handlinger i Rusland. Karakteren F gives til de virksomheder, der fortsætter uændret, mens karakteren A gives til de virksomheder, der trækker sig helt ud af landet.

Indtil for få dage siden var Welltec, der leverer brøndteknologi til oliebranchen, at finde i F-kategorien. Derfor tog administrerende direktør Peter Hansen kontakt til Yale.

- Efter vores opfattelse skulle vi aldrig have været placeret i F-kategorien, da vi jo netop i begyndelsen af marts stoppede for nye investeringer i Rusland. Dette var Yale ikke klar over, da de vi ikke havde gjort årsrapporten for 2021 offentligt tilgængelig efter bestyrelsens godkendelse den 29. marts og til endelig formel godkendelse på vores generalforsamling den 10. maj. De har nu fået adgang til vor årsrapport for 2021, skriver han i en mail til Børsen.

Welltec henter under 10 procent af sin omsætning i Rusland, og Peter Hansen forklarer, at man allerede har reduceret sit aktivitetsniveau med 10 procent og over de kommende måneder vil reducere med 20-30 procent.

Af de øvrige virksomheder fra den danske metalbranche er Vestas og FLSmidth i kategori D, som er virksomheder, der udsætter nye investeringer men fortsætter forretningen. Grundfos er i kategori B, hvor virksomhederne lukker næsten alle aktiviteter, mens Danfoss og Hempel er i kategori A, som er virksomheder, der trækker sig helt ud af Rusland.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/udland/danske-welltec-kommer-fri-af-yales-sorte-ruslands-liste?utm_source=welltec&utm_medium=row_1&utm_campaign=list_1

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.08