23948sdkhjf

Siemens Gamesa sælger fra for milliarder – og varsler nyt, stort underskud

Vindmølleproducenten har solgt en række sydeuropæiske udviklingsaktiviteter til en samlet værdi af 580 millioner euro – svarende til 4,3 milliarder kroner – til energiselskabet SSE.

Det drejer sig om en række onshore-projekter på i alt 3,9 GW på forskellige udviklingsstadier i Spanien, Frankrig, Italien og Grækenland.

- Dagens meddelelse demonstrerer Siemens Gamesas evne til at optimere sin portfolio af aktiver og maksimere værdien. Vores sydeuropæiske projektudvikilngs-team har gennem årene bygget en fremragende og unik portfolio af vindprojekter i fire lande; som et resultat har der været kraftig markedsinteresse for denne portfolio, og vi er sikre på, at SSE er den rigtige partner til at udvikle disse projekter og integrere vores medarbejdere, siger Jochen Eickholt, CEO for Siemens Gamesa.

Samtidig med frasalget har Siemens Gamesa offentliggjort foreløbige regnskabstal for andet kvartal af regnskabsåret 2021/2022. Det viser en nettoomsætning på 2,2 milliarder euro (16,4 milliarder kroner) og et driftsresultat før nedskrivninger og omkostninger til omstruktureringer på -304 millioner euro (-2,3 milliarder kroner). 

- I de seks måneder, der er gået siden jeg tog over som CEO, har jeg stillet spørgsmål og gravet mig ned i alle dele af virksomheden for at få en forståelse af problemerne og for at komme til konklusioner til, hvordan de skal adresseres. Som ledelses-team forvandler vi nu disse indsigter til et program, der hurtigt kan få os tilbage på sporet mod normal profitabilitet og industri-lederskab, siger Jochen Eickholt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.109