23948sdkhjf

Utilfredsstillende licitation sender rådgiverne tilbage til skrivebordet

I disse måneder skulle Støberihallerne i Præstø have været forvandlet til en aktiv byggeplads, og revitaliseringen af de gamle haller have taget sin begyndelse. Men en utilfredsstillende licitation har nu sendt rådgiverne tilbage til skrivebordet.

Realdania By & Byg, der ejer bygningerne, har således valgt at udskyde projektstart med seks måneder, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

– Vi er rigtig ærgerlige over ikke at kunne tage fat på restaureringen her i foråret, som vi havde planlagt, siger arkitekt og leder af restaureringen for Realdania By & Byg, Anders Brüel, i pressemeddelelsen.

– Men det er afgørende for os, at projektet får den bedst mulige start med et realistisk grundlag, både hvad angår tidsplan og økonomi. Vi tror, at det vil gavne projektet på sigt at tage konsekvensen på forkant frem for at starte op og så lukke ned igen, tilføjer han.

Ikke tilfredsstillende licitation

Realdania By & Byg købte Støberihallerne i Præstø af Vordingborg Kommune i 2021 med det formål at give den historiske ejendom nyt liv med et økonomisk bæredygtigt formål som bibliotek, borgerservice og lokalarkiv og gennem restaurering og gentænkning af den historiske bygningsmasse bevare fortællingen om en periode i dansk industri og dens arkitektur. 

Siden overtagelsen har rådgiverne målt, tegnet og undersøgt både de eksisterende bygninger, udearealerne samt de sammenstyrtede haller. Og skønt der nu er fundet en vej frem for ejendommen rent arkitektonisk, så må planen om at starte byggepladsen op i marts måned i år udskydes med seks måneder. Dermed udskydes også den forventede ibrugtagning til sidste halvdel af 2024.

Årsagen til forsinkelsen skal ifølge Realdania først og fremmest findes i en byggebranche i særdeles højt gear. Manglen på byggematerialer gør situationen yderligere vanskelig og har medført ikke alene usikkerhed omkring levering men også højere priser på materialer såvel som entrepriser. Første udbudsrunde endte derfor ikke tilfredsstillende, og Realdania By & Byg har valgt at udskyde projektstart. 

Holder fast i formen

Trods udskydelsen af byggepladsens opstart sker der ingen ændringer i den fremtid, som ejendommen er tiltænkt.

Hallerne skal restaureres, og de to sammenstyrtede haller skal genopføres. Hele bygningen skal indrettes som kombineret bibliotek, borgerservice samt konference- og foredragssal. Værkførerhuset, som engang har huset kontor for et autoværksted, skal indrettes til lokalarkiv med kontorer, og så skal magasinet omdannes til brugbare rum til fx møder og anden indendørs aktivitet. Haven skal tilføres blandt andet en bro over Tubæk Å og en terrasse til ophold. 

Mens Realdania By & Byg står for restaureringen og omdannelsen af de fysiske rammer, er det Vordingborg Kommune, som de fremtidige lejere, der står for indretningen. Vordingborg Kommune overtager først lejemålet, når bygningerne står indflytningsklar.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Politikere har set sig sure på importeret affald - men er der et problem?
Mærsk melder ud efter store jordskælvsødelæggelser i vigtig havn
Carlsberg spinder guld på Rusland under salgsproces
Disse entreprenører sender flest penge i statskassen
Nu vil møbelproducent have sine stole retur
Typehusfirma kæmper for overlevelse
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Søfart
PlastForum DK
Fremtidens Logistik
FemernNews
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.283