23948sdkhjf

Eltronic Group runder medarbejder nummer 1.000: - Det kræver, at man griber muligheder

Det sker sjældent, at danske virksomheder når et firecifret antal medarbejdere. Eltronic Group er et af de selskaber, der er sluppet igennem nåleøjet og har rundet 1.000 medarbejdere på globalt plan.

Heraf er cirka to tredjedele i Danmark og en tredjedel på andre lokationer verden over. Det er en historisk milepæl, som grundlægger og administrerende direktør Lars Jensen er taknemmelig for.

- Vi er på en vækst- og udviklingsrejse, som ser ud til at fortsætte. Over de sidste år har vi sat ind på områder, hvor vi er specialister og udbygget dem. Det kræver en kvalificeret arbejdsstyrke for at følge med efterspørgslen og vores ambitioner inden for automatisering og digitalisering, x-to-power og power-to-x. Det er på grund af vores medarbejdere, vi lykkes med vores mål – og det er vores stærke organisationskultur, der er fundamentet for, at vi nu kan tælle mere end 1.000, siger han.

Globalt udsyn og geninvestering er vejen frem

Den 1. marts i år kunne koncernen fejre 22-års fødselsdag, og i løbet af årene har Lars Jensen og Eltronic Group formået at etablere en sund forretning, der bliver ved med at vokse.

- Noget af det, vi hele tiden har fokus på, er at investere i forretningen og tænke i muligheder og udvikling. Det gør vi blandt andet ved at investere i nye faciliteter og turde satse på nye teknologier. På sin vis mener jeg også, at hvis organisationen har evnerne, har den også forpligtigelserne. Det er noget, vi forsøger at agere efter. Det ville være lettere at stille sig tilfreds med det, vi allerede har opnået, men vi har mere at bidrage med inden for det, vi er dygtige til, forklarer han. 

Ifølge Lars Jensen har mange danske virksomheder gode muligheder for at tænke større og internationalt. Det kræver dog både vilje og risikovillighed.

- I Danmark har vi både dygtige medarbejdere og teknologi, der til sammen danner et solidt grundlag for at vokse ud over landegrænserne. Vi har mange virksomheder, som har potentialet til at blive større og gøre en forskel. Jo dygtigere vi bliver, jo større genanvendelse af vores industrielle platforme opnår vi. Det gør, at vi kan skabe mere værdi for kunden. Men det kræver, at man griber muligheder og er villig til at løbe risici, siger han.

Det skal give mening at bruge sin tid på

For Eltronic Group-direktøren er det vigtigste, at det skal give mening at trække i arbejdstøjet hver morgen.

- Vores formål er at udvikle løsninger til industrien, der gør en forskel for kunden ved at forbedre deres konkurrenceevne og deres bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at levere optimerede produktionsprocesser, udstyr til vindbranchen og brændstofsystemer til grøn skibsfart. I sidste ende er det på den måde, vi bidrager til vores velfærdssamfund. Det skal give mening at bruge sin tid på det, vi gør. Vi vil gerne være en inspiration for andre, men det vigtigste er, at vores medarbejdere ser værdi og glæde i at gå på arbejde. Det er dem, der skaber Eltronic Group, siger han.

Behov for flere medarbejdere i fremtiden

For at Eltronic Groups vækst kan fortsætte, er der behov for flere medarbejdere, der kan understøtte virksomhedens udvikling. Derfor skal koncernen ud at rekruttere endnu flere ingeniører, projektledere og teknikere i både Danmark og udlandet i 2022.

- Vi skal blive ved med at tjene penge for at opretholde vores eksistensberettigelse. Derfor er vi nødt til at blive ved med at genopfinde os selv. I teknologiens verden går det stærkt, og det, vi laver i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som vi skal lave om bare fem år. Vi er i konstant bevægelse med store investeringer – det er også det, der gør det sjovt. Vores største styrke er, at vi er dygtige sammen og har en arbejdsplads, der favner en bred faglighed, hvor vi gør tingene ordentligt og har benene solidt plantet på jorden, slutter Lars Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.125