23948sdkhjf

Beskæftigelsen i Det Blå Danmark runder 100.000

Ny rapport fra Søfartsstyrelsen viser, at det samlede antal ansatte i Det Blå Danmark og følgeerhvervene ligger på over 100.000. En understregning af Danmarks position som en stærk søfartsnation, mener Danske Rederier

64.413. Det er ifølge Søfartsstyrelsen det præcise antal ansatte i Det Blå Danmark i 2020, skriver Danske Rederier på sit nyhedssite.

Tallet fremgår af Søfartsstyrelsens årlige rapport ’Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark’, som netop er udkommet.  Medregnes følgeerhvervene og de indirekte stillinger, som kan knyttes til Det Blå Danmark, vokser tallet til 102.521. Det er en stigning på godt 5.000 personer ift. 2019.

- Skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv, og de ansatte i Det Blå Danmark har længe været en af de grupper, som skaber stor værdi for Danmark. Med over 100.000 ansatte, når man tæller følgeerhverv med, er de maritime erhverv en stor og vigtig branche herhjemme, hvis omdømme og kvalifikationer er verdenskendte, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Ser man på, hvor meget de ansatte i Det Blå Danmark og følgeerhvervene skaber i værdi for Danmark, ligger de højt på listen.

Produktionen i Det Blå Danmark svarer til 8,7 pct. af den samlede danske produktion og 4,3 pct. af bruttoværditilvæksten (BVT) i den samlede økonomi. Inklusiv det indirekte bidrag gennem efterspørgsel efter varer og tjenester i andre danske brancher er det samlede bidrag på hhv. 10,1 og 5,6 pct.

For hver beskæftiget skaber Det Blå Danmark ca. dobbelt så stor bruttoværditilvækst som en gennemsnitlige branche i dansk økonomi.  

- Vi har gennem mange år skabt en branche med høj produktivitet, som er gavnlig for samfundet. Vi er en international branche, som opererer over hele verden, men vi har konkurrencedygtige forhold herhjemme, og det betyder, at vi kan opretholde en stærk maritim sektor, som nu beskæftiger over 100.000, siger Jacob K. Clasen.

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vildt-påkørsel: Hjemmeplejen i Thy redder Bambis mor
Virksomhed omdanner madaffald til grøn energi
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.11