23948sdkhjf

Mere end 100 års motoreventyr slut: På Lolland begræder de MAN Energy Solutions’ farvel

I begyndelsen af 2028 rykker MAN Energy Solutions ind i en spritny fabrik ved Roskilde. Her vil man samle de nuværende aktiviteter fra de tre afdelinger i København, Ishøj og Holeby på Lolland.

I Holeby vækker flytteplanerne naturligt nok ærgrelse. Det skriver Folketidende.dk.

- Det er sørgeligt, at virksomheden ikke synes, den kan ligge udenfor hovedstaden. Den leverer et fantastisk stykke arbejde i Holeby. Jeg har været på virksomhedsbesøg flere gange. Jeg synes, det er tragisk, at den ikke vil bevare den ekspertise i Holeby, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, til Folketidende.dk.

Han undrer sig over, at MAN Energy Solutions ikke har henvendt sig til kommunen for at diskutere udviklingsmuligheder og pointerer blandt andet, at den kommende Femern-forbindelse ville give helt nye rekrutteringsmuligheder.

Også i erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er man skuffet, Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff kalder beslutningen for brandærgerlig.

- Det er trods alt først i 2027, det sker, men det er en beslutning, vi må tage til efterretning. Og så må vi bruge tiden indtil da til at skabe et fundament for nogle nye, langtidsholdbare, grønne arbejdspladser, siger han til Folketidende.dk.

Aktiviteterne i Holeby har rødder helt tilbage til slutningen af 1800’tallet, hvor Hans Christoffersens Maskinfabrik startede op i byen med reparation af lokomobiler og tærskeværker. Sidenhen specialiserede man sig i dieselmotorer, som blandt andet blev leveret til Nakskov Skibsværft.

I 1929 overtog Burmeister & Wain virksomheden, der nu hed Holeby Dieselmotor Fabrik. B&W solgte sidenhen sine motoraktiviteter fra til den tyske MAN Diesel-koncern, som dermed også blev ejer af fabrikken i Holeby.

I 2004 annoncerede MAN Diesel, at fabrikken i Holeby skulle lukkes. Så galt gik det dog ikke. I første omgang solgtes produktionen af krumtappe fra til koreanske STX Enpaco, som sidenhen lukkede den del. Men MAN Diesel fastholdt sin tilstedeværelse i Holeby, og i dag har man 154 medarbejdere på fabrikken.

Originalartikler: https://folketidende.dk/artikel/erhvervs-organisation-om-man-farvel-brand%C3%A6rgerligt

https://folketidende.dk/artikel/borgmester-holger-schou-rasmussen-det-er-en-rigtig-%C3%A6rgerlig-dag

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fødeplan sender 60 millioner til udvidelse af fødeafdeling
Biogas-direktør efter milliardhandel: Vi fortsætter som om intet er hændt
Vild Lamborghini allerede udsolgt i Danmark: Her er mærkets første terrængående sportsvogn
Københavnsk møbeltrio er gået konkurs
Esbjerg tilbyder SOSU-uddannelse med løn - og mange tager imod tilbuddet
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.266