23948sdkhjf

Mere end 100 års motoreventyr slut: På Lolland begræder de MAN Energy Solutions’ farvel

I begyndelsen af 2028 rykker MAN Energy Solutions ind i en spritny fabrik ved Roskilde. Her vil man samle de nuværende aktiviteter fra de tre afdelinger i København, Ishøj og Holeby på Lolland.

I Holeby vækker flytteplanerne naturligt nok ærgrelse. Det skriver Folketidende.dk.

- Det er sørgeligt, at virksomheden ikke synes, den kan ligge udenfor hovedstaden. Den leverer et fantastisk stykke arbejde i Holeby. Jeg har været på virksomhedsbesøg flere gange. Jeg synes, det er tragisk, at den ikke vil bevare den ekspertise i Holeby, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen, til Folketidende.dk.

Han undrer sig over, at MAN Energy Solutions ikke har henvendt sig til kommunen for at diskutere udviklingsmuligheder og pointerer blandt andet, at den kommende Femern-forbindelse ville give helt nye rekrutteringsmuligheder.

Også i erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster er man skuffet, Administrerende direktør Mikkel Wesselhoff kalder beslutningen for brandærgerlig.

- Det er trods alt først i 2027, det sker, men det er en beslutning, vi må tage til efterretning. Og så må vi bruge tiden indtil da til at skabe et fundament for nogle nye, langtidsholdbare, grønne arbejdspladser, siger han til Folketidende.dk.

Aktiviteterne i Holeby har rødder helt tilbage til slutningen af 1800’tallet, hvor Hans Christoffersens Maskinfabrik startede op i byen med reparation af lokomobiler og tærskeværker. Sidenhen specialiserede man sig i dieselmotorer, som blandt andet blev leveret til Nakskov Skibsværft.

I 1929 overtog Burmeister & Wain virksomheden, der nu hed Holeby Dieselmotor Fabrik. B&W solgte sidenhen sine motoraktiviteter fra til den tyske MAN Diesel-koncern, som dermed også blev ejer af fabrikken i Holeby.

I 2004 annoncerede MAN Diesel, at fabrikken i Holeby skulle lukkes. Så galt gik det dog ikke. I første omgang solgtes produktionen af krumtappe fra til koreanske STX Enpaco, som sidenhen lukkede den del. Men MAN Diesel fastholdt sin tilstedeværelse i Holeby, og i dag har man 154 medarbejdere på fabrikken.

Originalartikler: https://folketidende.dk/artikel/erhvervs-organisation-om-man-farvel-brand%C3%A6rgerligt

https://folketidende.dk/artikel/borgmester-holger-schou-rasmussen-det-er-en-rigtig-%C3%A6rgerlig-dag

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109