23948sdkhjf

Metal-cheføkonom efter rekordlave ledighedstal: Der er plads til markant højere lønstigninger

En ny opgørelse af ledigheden i Dansk Metals a-kasse viser, at ledigheden er fortsat med at falde, efter Rusland er gået i krig mod Ukraine.

Fredag viste tal fra Danmarks Statistik, at den danske beskæftigelse steg i februar. Den nye opgørelse fra Dansk Metal medtager ledighedstal i Metals a-kasse helt ind i april, frem til uge 14. Og dermed kan man se konsekvenserne mere end seks uger inde i krigen.

- De nye tal viser, at ledigheden er fortsat med at falde efter Ruslands invasion i Ukraine. Det er bemærkelsesværdigt, at krigen indtil videre preller af på det danske arbejdsmarked. Dansk økonomi er bestemt ikke i krise, siger Dansk Metals cheføkonom Erik Bjørsted i en pressemeddelelse.

I marts var blot 1,6 procent af Metals medlemmer ledige. Arbejdsløsheden blandt medlemmerne har ikke været så lav siden september 2008.

- Beskæftigelsen er rekordhøj. Når det går så godt på arbejdsmarkedet, bør der være plads til markant højere lønstigninger, end vi har set i de seneste år. Det bliver spændende at se resultaterne fra de lokale lønforhandlinger, som er i gang lige nu. Virksomhedernes konkurrenceevne er ekstremt stærk, og dansk økonomi kan sagtens holde til, at lønningerne i en periode stiger kraftigere herhjemme end i udlandet, siger Erik Bjørsted.

Et af de steder i landet, hvor der nærmest er støvsuget for medarbejdere i industrien, er i Midtjylland. For eksempel er der kun otte ledige i Dansk Metals afdeling i Skanderborg-Odder ud af 884 medlemmer.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125