23948sdkhjf

Metal-cheføkonom efter rekordlave ledighedstal: Der er plads til markant højere lønstigninger

En ny opgørelse af ledigheden i Dansk Metals a-kasse viser, at ledigheden er fortsat med at falde, efter Rusland er gået i krig mod Ukraine.

Fredag viste tal fra Danmarks Statistik, at den danske beskæftigelse steg i februar. Den nye opgørelse fra Dansk Metal medtager ledighedstal i Metals a-kasse helt ind i april, frem til uge 14. Og dermed kan man se konsekvenserne mere end seks uger inde i krigen.

- De nye tal viser, at ledigheden er fortsat med at falde efter Ruslands invasion i Ukraine. Det er bemærkelsesværdigt, at krigen indtil videre preller af på det danske arbejdsmarked. Dansk økonomi er bestemt ikke i krise, siger Dansk Metals cheføkonom Erik Bjørsted i en pressemeddelelse.

I marts var blot 1,6 procent af Metals medlemmer ledige. Arbejdsløsheden blandt medlemmerne har ikke været så lav siden september 2008.

- Beskæftigelsen er rekordhøj. Når det går så godt på arbejdsmarkedet, bør der være plads til markant højere lønstigninger, end vi har set i de seneste år. Det bliver spændende at se resultaterne fra de lokale lønforhandlinger, som er i gang lige nu. Virksomhedernes konkurrenceevne er ekstremt stærk, og dansk økonomi kan sagtens holde til, at lønningerne i en periode stiger kraftigere herhjemme end i udlandet, siger Erik Bjørsted.

Et af de steder i landet, hvor der nærmest er støvsuget for medarbejdere i industrien, er i Midtjylland. For eksempel er der kun otte ledige i Dansk Metals afdeling i Skanderborg-Odder ud af 884 medlemmer.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Regionerne sætter ind mod brug af plejepersonale fra vikarbureauer
Ny regering kan være tæt på efter SF-exit
Turbulent udvikling afløser vækst i produktionen
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.085