23948sdkhjf

Fra bio kompositplader til lyskunst - fond byder et nyt kuld byggespirer velkommen

Vi hører det igen og igen, byggebranchen er i gang med en stor omstilling, hvor der skal bygges med mere bæredygtige materialer, bruges digitale værktøjer og tages et større socialt ansvar.

Onsdag den 27. april kom en ny generation af iværksættere med deres bud på, hvordan branchen kan tackle nogle af problemerne. Det skete til Boligfonden Kubens uddeling af Spirekasselegatet på 25.000 kr., som i år gik til fem vidt forskellige projekter.

– De fem projekter favner bredt fra genbrug af affald fra byggematerialer over digital ejendomsdrift til lyskunst med fokus på bedre udnyttelse af dagslyset. Vi er glade for at støtte en ny generation af talentfulde byggespirer, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch i en pressemeddelelse fra fonden.

Liste over legatmodtagere Spirekasse niveau 1:

  • Development of the Light object ‘Daydreamer’ v/Ieva Baranauskaite og Ruta Palionyte 
  • Standardisering og automatisering af tilstands- og vedligeholdelsesrapporter v/Tomas Zhang Mathiesen 
  • Diffusionsåben Brandhæmmende Bio-kompositplade v/Lukas Lewis Junkel og Jens Frederik Hagen Hvidberg-Hansen 
  • Prototype af Bornholms stenbrudsrute v/Cecilie Esper og Emma Koninckx 
  • ’Med jord skal du støbe’ v/Frederik Lykkeberg Larsen og Sune Lund Bunke

Intelligent drift

En af legatmodtagerne er ejendom.com, der har udviklet en digital platform til rådgivere, administratorer og ejendomsejere. Løsningen giver et samlet overblik over ejendommens tilstand, fremtidige drifts-, vedligeholdelses- og renoveringsopgaver og dokumentation på alt, hvad der er lavet. Initiativtagerne bag den digitale løsning vil bruge Spirekasselegatet til at udbygge platformen:   

– Vi har søgt Boligfonden Kuben om støtte til at udbygge platformen, så vi kan indsamle endnu mere data og blandt andet integrere platformen med Energistyrelsens Energimærke, forklarer  adm. direktør i ejendom.com Tomas Zhang Mathiesen, i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Vi ønsker at gøre ejendomsvedligeholdelsen mere intelligent, så du let kan se og dokumentere sammenhængen mellem dit forbrug, klimaaftryk og kommende byggesager med henblik på at opnå besparelser og energioptimeringer. Platformen skal også være en hjælp til at forudse, hvilke renoveringer der bedst kan betale sig ud fra et energimæssigt eller prismæssigt synspunkt

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078