23948sdkhjf

Stop for russisk gas kan sætte fabrikker i stå: Her er Topsøes plan B

Topsøe er en af 47 virksomheder på Energinets liste over ikke-beskyttede gaskunder. Det betyder, at hvis Danmark ikke kan få gas nok, så er det de kunder, der ikke kan garanteres leverancer.

Den trussel er rykket et stykke tættere på med Ruslands nylige stop af eksport af gas til Polen og Bulgarien.

Hos Topsøe forbereder man siger derfor på worst case-scenariet.

Topchef Roeland Baan fortæller til Børsen, at det ikke er et alternativ for Topsøe at drive produktionen på el eller andre brændsler. I stedet er man ved at forberede fabrikken i Frederikssund til at kunne køre på flydende gas – også kendt som LNG.

Det er dog ikke lige til bare at skifte, der nemlig en mængde logistikmæssige udfordringer. Vigtigst af alt, at Danmark ikke har nogen LNG-terminaler til at modtage gassen. Derudover vil det også bliver betydeligt dyrere for Topsøe, men Roeland Baan tænker ikke på prisen.

- Det hele ligger i hænderne på vores logistikfolk. Det kan koges ned til, at jeg tror, at vi er i stand til at få gasmolekylerne, men omkostningerne vil være enorme, siger han til Børsen.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/industriklenodie-er-klar-med-ny-nodplan-vil-bruge-flydende-gas?b_source=seneste-nyt&b_medium=row_1&b_campaign=list_58

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093