23948sdkhjf

Kolding Havn måtte notere et lille fald i indtjeningen

Koldings Havns Regnskabsår 2021 leverede solide resultater. Trods et fald i nettoomsætningen med 2 mio. kr. i forhold til 2020, blev et bruttoresultatet på 21,9 mio. kr. realiseret, eller blot 419.000 kr. under 2020.

Det samlede resultat for året 2021 blev dermed 4,3 mio. kr. for organisationen Kolding Havn, mod 5,2 mio. i 2020.

Det skriver Kolding Havn i dag i en pressemeddelelse. 

De ovenstående økonomiske resultater er realiseret trods et fald i den samlede godsomsætning i tons med 7,75 pct. for 2021. De høje råvare- og energipriser har været medvirkende årsager til nedgangen i godsmængden, f.eks. indenfor gødning.

Det har været en rekord start på 2022, hvor første kvartal er det største i minimum elleve år, sandsynligvis det bedste første kvartal nogensinde, målt på godsomsætning i tons. Der er altid sæsonudsving for omsætningen af gods, så et rekordstort første kvartal er ingen garanti for endnu et fuldt rekordår på havnen.

Udvikling af havneområder

Bestyrelsen for Kolding Havn har på deres møde i april blandt andet arbejdet med grundlaget for den fortsatte proces til udvikling af havneområderne, hvor der f.eks. er to kommende opgaver i projektet:

For det første skal vi have et fuldt overblik over de eksisterende forhold, populært sagt skal der laves en omfattende tilstandsrapport for havneområderne, så alle parter ved, hvad vi har med at gøre. Dette arbejde løber indtil efteråret 2022.

Havnen oplyser endvidere, at der i det kommende års tid skal arbejdes med de overordnede, strategiske muligheder under overskriften ”Mere by – grønnere erhvervshavn”. Her kommer der ifølge havnen fokus på fem temaer: Byudvikling, havneudvikling, infrastruktur for transport, klimatilpasning og bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094