23948sdkhjf

Se hvem der har gjort en særlig indsats for diversiteten i byggeriet

Materieludlejer og en nu udlært struktør modtog Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris for deres indsats for kvinder i bygge- og anlægsbranchen

Der var jubel i Industriens Hus, da materieludlejeren Loxam A/S og en nu udlært struktør modtog Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris for deres indsats for kvinder i bygge- og anlægsbranchen.

Omkring 170 branchefolk var onsdag samlet på konferencen Byggeriets Diversitetsdag i Industriens Hus, der lagde rammer til oplæg og paneldebatter om, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan blive bedre til at tiltrække kvinder og minoriteter.

Her stod transport- og ligestillingsminister Trine Bramsen (S) stod for overrækkelsen af Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris.

Byggeriets Diversitetsdags Hæderspris består af reelt af to priser en elevpris og en indsatspris. Begge priser har til formål at hædre personer eller organisationer, der har gjort en særlig indsats for kvinder i bygge- og anlægsbranchen.

- Freja Lind Hermansen har under sin uddannelse gjort en kæmpe indsats for at få andre kvinder til at opdage struktørfaget samtidig med, at hun som elev har været en dygtig og efterspurgt kollega hos Aarsleff. En elev, Aarsleff nu har fastansat, da hun blev udlært i slutningen af marts med sølvmedalje.

Jeg føler jo bare, at jeg har gjort det, jeg kunne for, at andre kvinder og piger får øjnene op for uddannelsen og byggebranchen Freja Lind Hermansen, bygningsstruktør hos Aarsleff og vinder af indsatsprisen

Sådan lød det blandt andet, da Trine Bramsen overbragte priskomitéens motivation for at tildele Elevprisen til bygningskonstruktør Freja Lind Hermansen fra Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser. Med prisen følger 25.000 kroner, der blev overrakt af Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark, der er sponsor af Elevprisen.

Freja Lind Hermansen måtte vente tålmodigt på at få ørenlyd for de stående klapsalver, inden hun kunne takke for prisen og tilføje:

- Jeg føler jo bare, at jeg har gjort det, jeg kunne for, at andre kvinder og piger får øjnene op for uddannelsen og byggebranchen. Og jeg håber, at det arbejde, jeg har gjort, vil give flere kvinder mod på at tage en erhvervsuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen.

20 pct. af sælgerskaren

Materieludlejeren Loxam A/S har gjort en helt konkret indsats for at tiltrække flere kvindelige medarbejdere. 

Ud over en klart kommunikeret strategi og målsætning sørger virksomheden blandt andet for altid at have kvindelige kandidater i feltet, når de rekrutterer og at tilpasse sproget i deres jobopslag, så de også taler til kvinder. Det har givet resultater blandt andet udgør kvinder i dag 20 procent af Loxams sælgere. Og netop det gjorde udslaget for priskomitéen:

- Der har været et stærkt felt af kandidater til Indsatsprisen, og valget har været svært, for hver af indsatserne fortjener hæder. Loxam A/S udmærker sig dog ved, at virksomhedens indsats både er konkret og målbar, lød det fra Trine Bramsen, inden HR-manager Ulrika Kyster Hvelplund kom på scenen for at modtage prisen på Loxams vegne.

Også her gik der en rum tid med klapsalver fra en stående sal, inden Ulrika Kyster Hvelplund kunne gribe mikrofonen, takke for prisen og fortælle, at de 20 procent flere kvinder har haft en direkte effekt på medarbejdertilfredsheden. I den seneste trivselsmåling er den nemlig også steget med 20 procent.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny bog fortæller om historiske huse, byggemetoder og tidstypiske detaljer
Søndergaard forventer prispres og mere grøn omstilling
Stor nedriver følger kollegaer og halverer sit overskud
Møbeludlejere henter 818 friske millioner
Tidligere smed og tillidsmand hjælper udsatte: "Hvis det er rigtig voldsomt, kommer politiet med"
Niels skiftede Indien ud med et plejecenter i Hadsund
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.094