23948sdkhjf

Krav fra boligselskab: Mindst 14 pct. lærlinge på vores byggesager fremover

For at komme i mål med antallet af lærlinge, har fsb netop indgået en samarbejdsaftale med Bygherreforeningen, der har stor erfaring med det at skabe lærepladser

Mindst 14 pct. lærlinge i fsb’s byggesager – sådan bliver det fremover. Kravet om flere lærlinge er en del af Grøn Boligaftale 2020, som Folketinget har vedtaget. Det betyder, at fsb nu vil stille krav til sine samarbejdspartnere om endnu flere lærepladser og dermed medvirke til, at flere unge kan få en faglært uddannelse inden for byggeriet.

Det skriver boligselskabet i en pressemeddelelse.

For at komme i mål med antallet af lærlinge, har fsb netop indgået en samarbejdsaftale med Bygherreforeningen, der har stor erfaring med det at skabe lærepladser. Samarbejdet gælder seks af fsb’s byggeprojekter. Bygherreforeningen kan understøtte med værktøjer og metoder, der kan gøre indsatsen mere systematisk og målrettet. Det gælder blandt andet:

  • Hvordan kravet skal indgå i udbudsmaterialet og kontrakter med entreprenøren.
  • Hvordan entreprenøren rekrutterer og fastholder lærlinge i hele lærlingeperioden.
  • Hvordan entreprenøren vurderer, hvor mange lærlinge, de enkelte byggesager kan rumme.
  • Hvordan entreprenøren kan følge måltallet 14 pct. gennem byggesagerne.

Sund fornuft med flere lærepladser

- Det er sund fornuft at skabe flere lærepladser. Prognoserne peger på, at der kommer til at mangle faglærte i byggeriet fremover. Det er naturligvis en udfordring - ikke kun for det almene byggeri, men for samfundet som helhed, siger fsb’s bygge- og udviklingschef Lone Zeeberg

- Derfor tager vi gerne et endnu større ansvar for at få flere lærlinge både der, hvor vi bygger nyt, og der hvor vi renoverer. Der er brug for en målrettet indsats, og præcis derfor har vi lavet aftalen med Bygherreforeningen, siger Lone Zeeberg, og tilføjer, at fsb allerede nu har tilrettet udbudsmaterialet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093