23948sdkhjf

Lærlingeoprøret fortsætter: Unge demonstrerede for flere penge til erhvervsuddannelser

200 unge lærlinge fra hele landet gik tirsdag på gaden og krævede bedre forhold og flere penge til landets erhvervsskoler.

Kampgejsten var ikke til at tage fejl af hos de omkring 200 unge lærlinge, der tirsdag demonstrerede for bedre forhold og flere penge til landets erhvervsuddannelser. 

"Lærlingeoprørets" slogan, "Vi sikrer Danmark, men hvem sikrer os?", gjaldede flere gange udover Højbro Plads, hvor de røde fagforeningsfaner dominerede billedet.

16 forskellige ungdomsorganisationer, lige fra Danske Gymnasieelever til Metal Ungdom, Blik og Rør og sygeplejerske- og socialrådgiverstuderende havde arrangeret "Lærlingeoprøret: Demonstration mod uddannelsessnobberi".

De unge lærlinge kræver, at den faglige stolthed omkring erhvervsuddannelserne genoprettes. De dårlige lokale og gamle maskiner skal opgraderes og der skal ansættes flere og bedre lærere. Derfor kræver de 1,2 milliarder kroner af Christiansborgpolitikerne.

- Jeg møder mange fordomme, fordi jeg er kvinde og fordi jeg kommer fra en familie, hvor man har taget en længere videregående uddannelse. Jeg skal dagligt svare på spørgsmål om, hvorfor jeg har valgt at blive smed. Jeg er vildt stolt af mit fag, men vores ungdom er jo ikke dum. Hvis de ser dårlig kvalitet på uddannelserne, hvorfor skulle de så vælge den, spurgte smedelærlingen Julie fra scenen.

Flere Folketingsmedlemmer havde også takket ja til at tale ved demonstrationen. Mens venstrefløjen var repræsenteret af Karsten Hønge (SF) og Leif Lahn (S), havde Mette Thiesen (NB) som den ene politiker fra højrefløjen valgt at sige ja tak.

- Vi siger: Stop uddannelsessnobberiet. Vejledningen i folkeskolen skal målrettes mere imod erhvervsuddannelserne og så skal vi genindføre den traditionelle mesterlæreordning. Hvis en ung ikke trives i folkeskolen, skal man kunne kombinere dansk og matematik med mesterlære på en arbejdsplads fra 8. klasse, sagde Mette Thiesen i sin tale.

Ansigtet på "Lærlingeoprøret", industriteknikerelev og formand for Metal Ungdom, Carl Emil Lind Christensen, var glad og tilfreds med fremmødet. Nu skal kræfterne lægges i at promovere det borgerforslag, han og 10 andre lærlinge har stillet om, at erhvervsskolerne skal have tildelt 1,2 milliarder kroner.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094