23948sdkhjf

Quantafuel underskriver i dag kontrakt: Eurazeo skal joine udvikling og drift af Esbjerg-anlæg

Genanvendelsesvirksomheden Quantafuel, der modtog årets Plastprisen i torsdags, og Eurazeo har i dag underskrevet en joint venture-aftale om sorteringsanlægget i Esbjerg. 

Aftalen er fortsat underlagt blandt andet regeringsgodkendelser. Anlægget forventes at være operationelt i andet halvår af 2023.

For at etablere joint venturet vil Eurazeo gennem Eurazeo Transition Infrastrcture Fund erhverve 50 procent af aktierne i Quantafuels helejede datterselskab Quantafuel Esbjerg Aps, som skal udvikle og drive plastaffaldssorteringsanlægget i Esbjerg. Anlægget bliver det største af sin art i Danmark og består af et topmoderne højteknologisk sorteringssystem, der separerer plastaffaldet i monofraktioner, der er velegnede til salg til alle typer genanvendelsesanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendelse. 

- I dag har vi taget et meget vigtigt skridt i Quantafuels vækstplaner. Vi er glade for at have en partner som Eurazeo, hvis mål er at investere ansvarligt og lægge grundlaget for en bæredygtig fremtid. Esbjerg er en stærk investeringscase, og dette er en unik mulighed for at udnytte et betydeligt uudnyttet potentiale på det danske marked. Partnerskabet med Eurazeo beviser Quantafuels øgede finansieringsmuligheder. I takt med at Quantafuel bliver ved med at vokse, udvider vi også finansieringskilderne, siger administrerende direktør for Quantafuel, Lars Rosenløv i en pressemeddelelse. 

- Vi er godt i gang med projektet: Alle større leverandører er engageret, og de første maskiner er allerede på stedet. Dette projekt vil være en central bidragyder til at opfylde de høje genanvendelsesambitioner i Danmark, og vi er glade for at kunne gøre dette på en bæredygtig måde med stærk opbakning fra lokalsamfundet og Esbjerg kommune, siger han.

Når anlægget er i drift ved udgangen af ​​2023, vil anlægget beskæftige tæt på 50 fuldtidsansatte og være i stand til at sortere op til 160.000 tons blandet plastikaffald årligt i genanvendelige fraktioner.

Martin Sichelkow, Eurazeos administrerende direktør for Infrastrukturteamet, siger, at man er "begejstrede for at samarbejde med en ligesindet og visionær virksomhed som Quantafuel, der er bygget op omkring bæredygtighed".

- Ved at levere en lokal løsning til plastsortering til kommuner og industrivirksomheder vil vi give mulighed for forbedret sporbarhed af alt modtaget og behandlet affald. For nuværende og fremtidige generationer er det altafgørende, at industri og finans går sammen for at reducere CO2-fodaftrykket fra plastaffald og bidrage til en cirkulær økonomi, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203