23948sdkhjf

Kvalitetssikring og -dokumentation - se her, hvad du skal kræve af dit IT-værktøj, mester!

DI Byggeri vil pege i retning af de IT-leverandører, som har implementeret data fra  DBkvalitet.dk, så godt som muligt

Stemningen var både god og konstruktiv, da en række af de ledende IT-leverandører indenfor kvalitetssikring-og kvalitetsdokumentation forleden var samlet til orienteringsmøde på Teknologisk Institut i Taastrup.

Det var DI Byggeri og byggeriets uvildige IT-rådgiver, Basit, som stod for arrangementet, hvor omdrejningspunktet var et indlæg fra DI Byggeris chefkonsulent Torben Hessing-Olsen, som i detaljer gennemgik krav fra DS1140 og BR18 til håndværks- og entreprenørvirksomheder.

Adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra Basit fastslog efter mødet, at IT-leverandørerne, hvoraf en del allerede henter data fra DBkvalitet, tilsyneladende var lidt overvældet over de store krav,der bliver stillet til entreprenørerne i DS1140 og BR18.

- Men det er krav, som de selvfølgelig er klar til at hjælpe virksomhederne med at løfte via deres forskellige applikationer, understreger han

Støt stigende interesse

I sit indlæg lagde Torben Hessing-Olsen stor vægt på de krav som håndværks- og entreprenørvirksomhederne står overfor, i forhold til dokumentation og rapportering - og især til bærende konstruktioner og brand. Indlægget var helt bevidst fokuseret på den ”papirmodel”, som DI Byggeri har lagt på deres hjemmeside Kvalitetssikring - få styr på reglerne- . Det er også dette omfangsrige materiale, som IT-leverandørerne kan hente data fra og give/bruge til deres kunder.

- Jeg syntes, at spørgelysten var stor. Vi havde fra arrangørside aftalt, at det vigtigste på mødet var, at Torben Hessing-Olsen fik fortalt, hvad DS1140 og krav i forhold til bærende konstruktioner og brand rent faktisk går ud på. siger Martin Profit Jakobsen.

På mødet fik IT-leverandørerne også syn på sagen for, at kravene betyder, at interessen for kvalitetssikring og dokumentation er støt stigende blandt DI Byggeris medlemmer. Det kan aflæses på deltagerantallet på de kurser som DI Byggeri afholder for medlemmerne omkring DS1140.

Dem peger vi på

Torben Hessing-Olsen understregede, at DI Byggeri hverken har kompetencen eller erfaringen til at pege på konkrete IT-værktøjer, men at det klart vil pege i retning af de IT-leverandører, som har implementeret DBkvalitet.dk data, så godt som muligt.

- Vi vil med andre ord anbefale vores medlemmer at efterspørge de løsninger, som indeholder data fra DBkvalitet.dk. På den måde kommer de både godt i gang med DS1140 og BR18, og vi sikrer at vi kan vedligeholde data, siger Torben Hessing-Olsen.

I løbet af sensommeren og efteråret vil DI Byggeri og BASIT komme med eksempler på, hvordan de forskellige IT-leverandører har hjulpet medlemmer af DI Byggeri, med brug af data fra DBkvalitet.dk.

Opdaterede tjeklister

Flere IT-leverandører har allerede data i deres løsninger, og en af dem som er længst fremme, er firmaet Inspectly.

- Hos Inspectly er det vores mission at understøtte det udførende byggeri i dets arbejde med kvalitet. Her ser vi samarbejdet med DBKvalitet - og dermed understøttelsen af DS1140 - som et vigtigt element. Helt konkret betyder samarbejdet, at vores kunder altid har de opdaterede tjeklister de skal bruge. siger direktør Torben Kovaltsenko Jørgensen.

Både Torben Kovaltsenko Jørgensen og Martin Profit Jakobsen anbefaler alle interesserede IT-leverandører til at kontakte BASIT for at få adgang til DBkvalitet.dk data. Det er gratis at hente data, og det kan hentes via et API, som grundigt beskriver hvordan datasættet er struktureret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094