23948sdkhjf

Stadig muligt at søge støtte til PtX i ny pulje

Ikke alle 244 millioner kroner blev uddelt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, da ansøgningsrunden med afsæt i regeringens Strategi for udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer (PtX-strategien) fra REACT-EU, udløb i april.

Læs også: 225 millioner kroner til udvikling af PtX- og brintområdet

Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu de resterende midler – minimum 19 mio. kr. - i en ny pulje.

- Det er helt afgørende, at vi understøtter udviklingen af nye, grønne teknologier, hvis Danmark skal nå i mål med klimamålsætningerne. Og samtidig ved vi, at innovation og grøn omstilling bliver væsentlige konkurrenceparametre for danske virksomheder i fremtiden. Derfor ser vi i bestyrelsen frem til at modtage gode og ambitiøse ansøgninger til gavn for både virksomhederne og klimaet, siger formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Christian Motzfeldt.

Det kan midlerne bruges til

  • Der er afsat minimum 19 mio. kr. samt eventuelle udisponerede REACT-EU-midler til fremtidens grønne nøgleteknologier og anden bæredygtig produktion.
  • Indsatser kan fx være: Investeringer i forsknings- og innovationsaktiviteter og forprojekter: Feasibility studies, proof-of-principle
  • Projekter, som vedrører PtX og brint, vil have forrang i prioriteringen af midler.
  • Støtteprocenten i de enkelte projekter er afhængig af aktiviteterne i projekterne, og om det er store virksomheder eller SMV’er, der gennemfører aktiviteterne. Det er i sidste ende EU’s statsstøtteregler, der kommer til at fastsætte støtteprocenten for de enkelte projekter.
  • Udgifter og aktiviteter skal være afholdt senest med udgangen af august 2023.
  • Ansøgningsfristen er 1. september 2022, og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ventes at behandle ansøgningerne i oktober 2022.

Kilde Erhvervsfremmebestyrelsen

Puljen anvendes til at støtte forsknings- og innovationsaktiviteter samt forprojekter i relation til nye, grønne nøgleteknologier og er særligt målrettet Power-to-X-teknologier (PtX), herunder elektrolyse og løsninger på brintområdet. 

Indsatsen kan også omfatte forsknings- og innovationsaktiviteter samt forprojekter inden for udviklingen af CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger og løsninger inden for biosolutions.

Puljen kan søges af både små, mellemstore og store virksomheder, gerne i samarbejde med klynger, universiteter og GTS’er. Midlerne skal understøtte udviklingen af hele værdikæden.

Redaktionen/hsm

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11