23948sdkhjf

Drik en øl med god samvittighed: Affaldstræ gør Tuborg-baren på Roskilde Festival grønnere

Den 400 kvm store træterrasse i Tuborg-baren på Roskilde Festival er lavet af træ, der skulle have været brændt

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men den flotte træterrasse i Tuborgs bar på Roskilde Festival er lavet af affaldstræ. Træet stammer fra finske fyrreskove og sælges i Danmark til terrasser. Men på grund af høje kvalitetskrav og specifikke længder på terrassebrædderne, bliver der sorteret store mængder afskær fra til afbrænding til energiproduktion.

Gennem et samarbejde med trælastkæden Stark, træproducenten Keflico og bryggeriet Tuborg bliver træet nu i stedet brugt til den 400 kvm store terrasse på Roskilde Festival.

Det skriver Stark i en pressemeddelelse.

Kræver noget ekstra

En af Starks kunder og samarbejdspartnere, Miko Entreprise, har stået for at bygge terrassen sammen med et hold frivillige på 10 mand fra Roskilde Festival. Terrassen har taget fire dage at bygge, og der er er brugt 3,4 km terrassebrædder af fyrretræ, der er miljøcertificeret med en PEFC-certificering.

- Normalt er terrassebrædder omkring fem meter, men affaldstræet her er 1,5 meter i stedet. Det kræver noget ekstra af tømreren, forklarer tømrermester Mick Korsgaard fra Miko Entreprise i pressemeddelelsen.

- Kortere længder har både fordele og ulemper. Ulemperne er, at man skal være ekstra opmærksom på kant til kant-afstanden, så der kommer så lidt fraskær som muligt. Man skal også sørge for, at der ikke kommer for mange samlinger overfor hinanden, og det tager længere tid at lægge. Til gengæld er den store fordel, at det er bæredygtigt, fordi træet bliver brugt i stedet for at blive brændt, siger han.

Udover benspændet med de kortere længder af terrassebrædder, har Mick Korsgaard også haft fokus på at lave ændringer, så terrassen bliver mere bæredygtig. Der er blandt andet brugt skruefundamenter i stedet for at støbe terrassen i jorden. Den store fordel ved den løsning er, at terrassen nemt kan tages ned igen og genbruges næste år. Det er allerede nu planen, at terrassen skal genbruges i Tuborg-baren næste år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156