23948sdkhjf

Damstahl på opkøb: Satser på rødmetaller og aluminium

Damstahl med hovedsæde i Skanderborg har med virkning fra 1. juli 2022 købt 51 procent af Metalservice Horsens, som er en af de største grossister inden for rødmetaller og aluminium i Danmark.

Dermed vil Damstahl, som er rustfri stålgrossist, fremadrettet drive Metalservice sammen med de tyske ejere, familien Niemann, der står bag grossistvirksomheden Niemet i Tyskland.

Niemet er Tysklands største grossist af aluminium og har samtidig et stort lager af rødmetaller og et servicecenter i Bremen. Sælgeren af de 51 procent af Metalservice, Peter Gammelby, besluttede sig i starten af året for at sælge den virksomhed, han gennem årtier har bygget op sammen med sine medarbejdere.

- Salget til Damstahl er helt naturligt. Her sikrer jeg, at min virksomhed drives videre med de samme familiære værdier, som jeg selv har stået for. Metalservice har i en kombination med Niemets servicecenter og Damstahls evne til vækst, et rigtigt godt strategisk udgangspunkt, siger den tidligere ejer Peter Gammelby.

Damstahls CEO, Michael Lund, er ikke i tvivl om, at købet af Metalservice er en milepæl for Damstahl.

- Med købet af Metalservice sikrer vi vores kunder adgang til one stop shopping indenfor rustfrit stål, rødmetaller og aluminium. Med øget fokus på sortiment, tilføjelse af yderligere kompetencer samt en massiv digital satsning vil vi bringe Metalservice i position på hele det nordiske marked, lyder den klare melding.

På spørgsmålet om, hvorfor valget netop falder på aluminium og rødmetaller, er svaret klart:

- Kunderne ønsker et styrket alternativ til de bestående spillere på markedet. Modsat rustfri stål er der særligt i Sverige og Danmark et yderst begrænset antal leverandører på aluminiumsmarkedet, og kunderne vil selv have lov at vælge deres leverandør.

Hvorfor netop Metalservice vil man så spørge, og her er svaret enkelt: med et lager på 15.000 tons blot få timers kørsel fra den danske grænse, samt et stort servicecenter er Niemet en virkelig interessant samarbejdspartner. Samtidig har Metalservice et yderst velfungerende lager i Horsens, hvor der desuden er kæmpe synergier i distributionen af produkterne, når disse kombineres med de cirka 50.000 tons rustfri stål, som Damstahl allerede distribuerer i Norden.

- Og endelig er Metalservice yderst professionelle i deres omgang med medarbejdere, kunder og leverandører, alt i alt et perfekt match, konstaterer Michael Lund.

Adspurgt om prisen på akkvisitionen svarer Damstahls CFO, Claus Bang Christiansen, at den naturligvis er stemplet fortroligt.

- Det er dog klart, at en så veldrevet og velfungerende virksomhed ikke er gratis. Der venter en række investeringer i den kommende tid på at udvide sortiment og serviceydelser, ligesom der skal investeres massivt i digitalisering. Men fundamentet for vækst er til stede, og med den ordentlighed, der præger Metalservice, kan vi hurtigt og effektivt geare selskabet, slutter Claus Bang Christiansen.

Peter Gammelby forbliver administrerende direktør for Metalservice, indtil en efterfølger er fundet, ligesom selskabet forbliver 100 procent selvstændigt med nuværende identitet og profil.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.078