23948sdkhjf

Strategiske initiativer og en specialiseret bestyrelse sætter Uni-Tankers på en positiv kurs

Det danske, familieejede tankrederi Uni-Tankers kommer styrket ud af et fjerde kvartal med positive finansielle resultater. Virksomheden har det seneste år gennemgået en omfattende transformation, som både har inkluderet en re-positionering i markedet, en ny strategi og nu også ændringer i bestyrelsen med det formål at skabe en slankere og mere specialiseret organisation.

Det skriver Uni-Tankers i dag i en pressemeddelelse.

- Efter et år, hvor omsætningen er øget med 200 mio. kr. sammenlignet med sidste år, en prisvindende rebranding-proces er gennemført og en ny strategi implementeret, tilføjer det familieejede Uni-Tankers nu endnu et punkt til listen over optimeringer: en slankere og mere specialiseret bestyrelse bestående af meget erfarne medlemmer fra shippingindustrien, fremhæver rederiet i meddelelsen.

Ventet stigning

I den nye konstellation bliver Uni-Tankers’ bestyrelse bedre i stand til at rådgive ledelsen med hands-on erfaring. Det giver ledelsen mulighed for at agere mere agilt og proaktivt i takt med, at efterspørgslen på nichemarkedet for kemikalietankere forventes at stige, efter hvad der må betegnes som en hård årrække for branchen.

Som tidligere udmeldt sker der en rokade mellem forhenværende bestyrelsesformand og medejer, Torben Østergaard-Nielsen, og tidligere næstformand Klaus Nyborg, hvilket betyder, at Klaus Nyborg nu indtræder som ny bestyrelsesformand, mens Torben Østergaard-Nielsen bliver næstformand. Derudover har Torben Janholt som bekendt valgt at trække sig fra sin bestyrelsespost i Uni-Tankers efter 16 år.

Fremadrettet består vores nye bestyrelse af brancheeksperter, som kan sikre, at vi rådgiver operationelt og med stor fokus på agil beslutningstagning Klaus Nyborg, bestyrelsesformand i Uni-Tankers

Øvrige ændringer i bestyrelsen omfatter Peter Korsholm, medlem af bestyrelsen siden 2014, der stopper som bestyrelsesmedlem i Uni-Tankers for at frigøre tid til at fokusere på andre bestyrelsesforpligtelser og egne investeringer. Også Morten Buchgreitz, der trådte ind samtidig med Peter Korsholm, forlader bestyrelsen i Uni-Tankers.

Hands-on-erfaring

- Jeg har nydt at arbejde sammen med de afgående medlemmer af bestyrelsen, og jeg er dybt taknemmelig for den store indsats, de har ydet gennem årene. Fremadrettet består vores nye bestyrelse af brancheeksperter, som kan sikre, at vi rådgiver operationelt og med stor fokus på agil beslutningstagning, siger Klaus Nyborg, der, udover formandsposten i Uni-Tankers, blandt andet også er bestyrelsesformand i rederiet Norden samt næstformand i DFDS.

- Med dette nye setup kan vi være endnu mere hands-on og i stand til at støtte og guide Uni-Tankers’ ledelse ind i en utrolig spændende overgangsperiode, hvor mulighederne i tankskibsindustrien er mange, uddyber Klaus Nyborg.

Den nye bestyrelse består af Klaus Nyborg som formand, Torben Østergaard-Nielsen som næstformand og følgende medlemmer: Nina Østergaard Borris, Mia Østergaard Rechnitzer, Peter Frederiksen og Peter Appel.

UNI-TANKERS A/S
Regnskabsår 20/21
Valuta mio. USD
Nettoomsætning 197,4
Primært resultat -1,0
Bruttofortjeneste 28,4
Resultat før skat -5,2
Skat af årets resultat -
Årets resultat -5,5
Omsætningsaktiver i alt 95,6
Status balance 106,4
Likvide beholdninger 1,0
Egenkapital 69,7
Antal ansatte 614
Kilde: CVR

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

3.751