23948sdkhjf

Georg Stage får togtafslutning ved Tall Ships Races i Esbjerg

For første gang nogensinde slutter ’Georg Stage’ et togt og begynder det næste i en dansk by, som ikke er København. På fredag afsluttes årets første togt i Esbjerg under Tall Ships Races og 18. juli begynder togt 2 ligeledes i Esbjerg

Georg Stage er i 2022 netop nu i gang med det første af to togter. I weekenden deltog skibet som en del af Tour de France-festlighederne i Nyborg og umiddelbart derefter drager skibet videre til Esbjerg, hvor det bliver en af hovedattraktionerne ved Tall Ships Races.

- Det afsluttede togt har gået til Skotland, Irland, England over jubilæumsfest i København, Stockholm, Turku, Mariehamn, Christiansø og sidst Nyborg. Det er en flok glade og nok også noget trætte elever, som vi siger farvel til på dækket 8. juli kl. 10.30, lyder opdateringen fra skoleskibet.

- Nu venter der de unge mennesker job til søs. Vi ved, at på et normalt hold kommer 99,9 pct. i beskæftigelse eller videreuddannelse, så det er en lys fremtid som de går i møde. De danske rederier er lige nu meget interesserede i de friske nye elever og især rederiet Esvagt, som har base i Esbjerg er meget interesserede i de unge mennesker, er den opløftende besked fra Stiftelsen Georg Stages Minde, der er bag skoleskibet.

Mange bliver i Esbjerg

Det næste togt starter som sagt i Esbjerg og går blandt andet til Irland, Spanien, Tyskland og slutter af med eksamen på Ungdomsøen, inden skibet og togtet afsluttes i ’Georg Stage’s hjemhavn København.

Det er noget helt nyt, at ’Georg Stage’, som jo siden 1882, har sejlet ud fra København, i år afslutter togt i Esbjerg og starter det næste samme sted.

Ifølge Stiftelsen Georg Stages Minde er Esbjerg valgt dels fordi der er Tall Ship Races, hvor ”flaget” meget gerne skal vises frem, men Esbjerg er også et logisk godt sted eftersom en meget stor del af eleverne finder beskæftigelse i byen efter endt uddannelse.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Lille stigning i bilsalget i maj – elbilerne stormer frem
Ny melding: 3. Limfjordsforbindelse vedtages måske før planlagt
Opkøb skaber glæde hos familievirksomhed: - Uden Danish Crown havde jeg været voldsomt fortvivlet
Direktør giver stålvirksomhed videre til næste generation
Lærling skal udstationeres til Tyskland: - Det er en kæmpe mulighed
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078