23948sdkhjf

Millioner baner vejen for bæredygtige rammer om kultur og gadeidræt i Hillerød

Et nyt hus for børn og unge i Hillerød, Street-Lab, har fået en stor økonomisk håndsrækning fra fire fonde, og kan nu stå klar allerede i 2023. Den samlede økonomiske ramme lyder på 28 mio. kr., skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Huset skal opføres efter cirkulære byggeprincipper. Det betyder blandt andet, at en del af byggematerialer er genbrug, og at byggeriet vil kunne skilles ad og senere genbruges.

Street-Lab har i tæt samarbejde med Hillerød Kommune, Frederiksborgcentret og arkitektfirmaet Adept samt en række fonde og foreninger udviklet en ramme i bæredygtige materialer om gadeidræt- og kultur for børn og unge.

Mathias Claësson er én af de unge, som har været med hele vejen: 

- Vi har i de sidste seks år arbejdet for det her. Hele tiden med håbet om, at det på et tidspunkt skulle blive til det her hus, vi har drømt om. Derfor er det så fedt at vide, at det rent faktisk bliver til noget nu. Vi vil skabe et Street-Lab med plads til alle, og vi glæder os helt afsindigt til at skabe et nyt hus med plads til alle mulige ideer og aktiviteter, siger han i pressemeddelelsen.

Martin Krogh, partner i arkitektfirmaet Adept, er ansvarlig for udformningen af skitseprojektet: 

- Vi har været optaget af at oversætte den enorme energi, der er omkring Street-Lab til bygningens design. Det har været en stor inspiration at arbejde med udformningen af et projekt, som er så ambitiøst på at skabe gode rammer for inklusion, aktive fællesskaber og bæredygtighed – og håber, at vores bidrag kan være med til at skabe et helt fantastisk mødested for børn og unge i Hillerød Kommune.

A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden samt Realdania, støtter alle projektet med henholdsvis 6, 6, 2 og 9 mio. kr. Hertil lægger Hillerød Kommune 5 mio. kr. i puljen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.254