23948sdkhjf

Dansk Industri er tilfreds med energispareplan

EU's energi- og klimaministre er i dag nået til enighed om en plan, der skal ruste borgere og virksomheder til en kommende vinter med stærkt reducerede mængder gas til opvarmning. Det er en plan, som landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, hilser velkommen.

- Målet om at reducere brugen af naturgas med 15 procent hilser vi velkomment. Det er helt nødvendigt, og det er rettidig omhu at have en plan for vinteren klar. Der er kun en udvej, og det er at spare på forbruget af naturgas, hvis vi skal bevare en tilfredsstillende forsyningssikkerhed. Samtidig skal vi investere endnu mere i omstilling til vind, sol og biogas, siger branchedirektør Troels Ranis, DI Energi, i en pressemeddelelse

- Det er afgørende, at EU handler koordineret. Det har gaskrisen vist os nødvendigheden af. Energi er i stigende grad blevet et anliggende for EU og ikke længere et rent nationalt anliggende, siger Troels Ranis.

DI roser energiministrene for at lade markedet regulere forbruget af naturgas.

- Prisen på naturgas er i forvejen dyr, og vi forventer, at den kommer til at stige endnu mere. Jo højere pris, jo større tilskyndelse til at spare mest muligt. Det er vigtigt som udgangspunkt at bruge de markedsbaserede værktøjer til at fremme fleksibiliteten i energiforbruget og forbrugernes incitamenterne til at spare på gassen. Det er den rigtige vej at gå.

- Planen betyder også, at besparelserne skal foregå via medlemslandene og ad frivillighedens vej. Men hvis mindst 5 lande finder situationen alarmerende, så kan EU-kommissionen indføre krisestyring, siger Troels Ranis.

Virksomhederne har ifølge DI yderligere et incitament til at spare på gassen.

- Energi og i særdeleshed naturgas er en dyr omkostning for virksomhederne. De virksomheder, som er dygtigst til at udnytte energien effektivt, mindsker omkostningerne og bliver dermed mere konkurrencedygtige, siger Troels Ranis.

- I det hele taget er der penge at hente i energieffektivisering. Potentialet er stort. Det viser erfaringerne fra klimapartnerskaber, og derfor opfordrer vi politikerne til at iværksætte en energisparekampagne, siger Troels Ranis.

Artiklen er en del af temaet Politik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.251