23948sdkhjf

Første sejlplan er klar med den spritnye Express 5 på Bornholmslinjen

Bornholmslinjen er nu klar til at offentliggøre sejlplanen for 2023. Det er den første sejlplan, hvor den helt nye Express 5 skal overtage alle sejladser fra Express 1.

Så er Bornholmslinjens sejlplan for 2023 klar. Det er den første sejlplan med Express 5, som lige nu er ved at blive bygget på Austals hurtigfærgeværft i Filippinerne. Sejlplanen afslører, hvor stor betydning det får for kapaciteten på Bornholm, at verdens største hurtigfærge bygget helt specielt til Bornholmske forhold sættes i drift på øens livline.

Fra den 20. marts 2023 kommer Express 5 til at sejle alle de afgange, som normalt bliver sejlet med Express 1 - 2.924 afgange i alt. Forskellen på de to færgers kapacitet betyder, at der potentielt bliver plads til 527.100 flere passagerer og 78.268 flere biler på ruten mellem Rønne og Ystad.

- Indsættelsen af Express 5 opfylder et stort ønske fra hele Bornholm – og det bliver kulminationen på arbejdet med at få udviklet trafikken til og fra Bornholm, siger Jesper Skovgaard, kommerciel direktør for Molslinjen.

Og kapaciteten på øens færgedrift kan blive endnu højere, hvis det lykkes med planerne om at beholde Express 1 som højkapacitetsfærge i stedet for Max. Den sag drøftes i øjeblikket mellem Trafikkontaktrådet, Transportministeriet og rederiet. Hvis Express 1 beholdes på øen, vil det eksempelvis betyde mere end 25 procent flere bilpladser i juli.

I praksis svarer det til et potentiale på godt 800.000 ekstra rejsende til Bornholm, hvis færgerne fyldes helt op.

- Det vil betyde endnu større fleksibilitet for øens færgedrift. Man kan på ingen måde afvise, at der ikke stadig vil kunne findes udsolgte afgange på de store lørdage, men vi vil få langt bedre plads til eksempelvis campingvogne og til de bornholmere, som gerne vil rejse ud på søndage, forklarer Jesper Skovgaard.

Sejlplan 2023 er tilgængelig for booking på hjemmesiden og på app fra den 8. august 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.081