23948sdkhjf

Den er døbt! Skriver Danmarkshistorie med førerløs limfjordsfærge

Ambitionen om at etablere en grøn færgeforbindelse over Limfjorden er kommet et stort skidt nærmere og på lørdag skal den døbes – Danmarks første eldrevne passagerfærge, der kan sejle førerløst.

Fartøjet er unikt i den forstand at det er udstyret til at kunne besejle Limfjorden som et selvsejlende passagerfartøj Lars Jøker, projektdirektør, Port of Aalborg, Research & Development

Danmarks første passagerfærge med evnen til at sejle førerløst blev døbt af borgmester, Thomas Kastrup-Larsen. Ceremonien fandt sted lørdag d. 6. august ved M/S Kysten nær Limfjordsbroen.

Læs også: Nu realiseres landets første autonome og emissionsfrie færgeforbindelse

Med Danmarks første førerløse og emissionsfrie passagerfærge går Port of Aalborg forrest med at bringe nogle af de mest avancerede teknologier i anvendelse til gavn for både det blå og grønne Danmark. I de kommende måneder vil passagerfærgen testsejle på Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby med en navigatør om bord, og testene afsluttes med en demonstration og en enlig test af fartøjets autonomi egenskaber.

Med udgangen af 2022 forventes passagerfærgen at være klar til at sejle mellem Aalborg og Nørresundby. Færgen vil dog stadig være bemandet med en navigatør indtil fartøjet på sigt kan godkendes til sejlads uden bemanding.

Læs også:  Fjordbussen indsættes bemandet - senere går navigatøren i land

- Endelig kan det fejres at vi, i samarbejde med en lang række dygtige partnere, nu står med en danmarkspremiere, et passagerfartøj som i august og september kommer til at være synlig på Limfjorden. Fartøjet er unikt i den forstand at det er udstyret til at kunne besejle Limfjorden som et selvsejlende passagerfartøj, udtaler Lars Jøker, projektdirektør, Port of Aalborg, Research & Development.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078