23948sdkhjf

Tankanlæg skal bruges til lagring af fremtidens grønne brændsler

Port of Aalborg og Scandinavian Tank Storage skal videreudvikle driften af tankanlægget ved Nordjyllandsværket og blandt andet udforske, hvordan det kan bruges til lagring af fremtidens grønne brændstoffer

Siden 2015 har Port of Aalborg stået for driften af fire 55.000 kubikmeter store tanke ved tankanlægget nær Nordjyllandsværket i Aalborg. I dag bruges tankene til lagring af skibsbrændstoffer, men det kan ændre sig i fremtiden.

Det skriver Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

Transportbranchen står over for en markant omstilling, hvor brændsler fra fx Power-to-X og biomasse vil spille en stor rolle. Med Scandinavian Tank Storage’s indgående branchekendskab og netværk tager vi nu nogle store og langsigtede skridt i håndtering af fremtidens brændstoffer Michael Rosenkilde Lind, Senior Commercial Manager hos Port of Aalborg

Port of Aalborg har nemlig indgået en ny samarbejdsaftale med Scandinavian Tank Storage, som skal være med til at afdække, hvordan tankanlægget kan geares til håndtering af fremtidens grønne brændstoffer til blandt andet den industrielle sektor herunder skibs- og flyindustrien.

Stor efterspørgsel

- Vi er glade for samarbejdet med Scandinavian Tank Storage, som er med til at sætte skub på udviklingen af vores lagringløsninger, men som også gør os klogere på, hvordan vi kan imødekomme efterspørgsel på lagring af grønne brændstoffer, siger Senior Commercial Manager hos Port of Aalborg, Michael Rosenkilde Lind.

- Transportbranchen står over for en markant omstilling, hvor brændsler fra fx Power-to-X og biomasse vil spille en stor rolle. Med Scandinavian Tank Storage’s indgående branchekendskab og netværk tager vi nu nogle store og langsigtede skridt i håndtering af fremtidens brændstoffer, fortsætter Michael Rosenkilde Lind.

Parterne indledte allerede et samarbejde i 2019, der gav Port of Aalborg adgang til den nordiske olie- og brændstofslagringsvirksomheds store kundenetværk. Nu styrkes samarbejdet dog markant, og det vækker glæde hos Scandinavian Tank Storage.

- Vi er meget tilfredse med den nye aftale, som vi tror, begge parter får glæde af. Vi oplever stor efterspørgsel på faciliteter som Port of Aalborgs, så det har været naturligt for os at indgå en fast aftale, der kan styrke vores samarbejde yderligere i fremtiden. Aalborg er en strategisk god placering med gode logistiske faciliteter og nem adgang til resten af Norden, som er vores hovedmarked, fortæller Reynir Gudlaugsson, Marketing and Business Development hos Scandinavian Tank Storage.

Fremtidssikring af tankanlæg

Siden overtagelsen af tankanlægget har Port of Aalborg totalrenoveret anlægget, som har både energieffektiviseret og fremtidssikret de fire tanke ved at forberede dem til lagring af fremtidige brændsler.

- Vi har allerede investeret stort i optimering af tankanlægget. I 2020 blev varmeforsyningen konverteret med en CO2-besparelse på 80-90 procent til følge, og i 2021 blev to nye rørledninger etablereret for netop at muliggøre håndtering af forskelligartede produkter og alternative brændstoffer som de såkaldte e-fuels, forklarer Michael Rosenkilde Lind, der suppleres af Reynir Gudlaugsson

- Selvom markedet for lagring af fossile brændstoffer i dag stadig er af stor kapacitet, så vokser efterspørgsel på opbevaringsløsninger til alternative brændstoffer stødt. Derfor er det naturligvis glædeligt at samarbejde med ligesindede aktører, der deler samme ambitioner som os i forhold til at imødekomme interessen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurrent overtager mærke og medarbejdere efter konkurs
Magtfuld byggeaktør: "Hvis vi er i nærheden af Aarhus, er Den Gamle By min favorit"
Kendt arkitekt deltager i britisk milliardprojekt
Loop Forum følger op på succesen og satser på vækst i 2023
Klimacenter og rederier roser EU for CO2-kvoter for skibe
Rederier vil have EU til at genoverveje CO2-kvote: Sø- og vejtransport bør have samme vilkår
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.095