23948sdkhjf

Topchef om grøn omstilling: Lige så stort som den industrielle revolution

Den danske virksomhed Topsoe har sat fuld knald på udvikling af alternative og bæredygtige energikilder, og det akutte behov for alternativerne til russisk gas har for alvor sat turbo på arbejdet.

Topsoes adm. direktør Roeland Baan forklarer i et interview i Børsen om den omfattende satsning på alternative og bæredygtige energikilder, som lige nu præger Topsoe.

- Jeg mener, vi kan stå foran et skift, der er lige så stort, som under den industrielle revolution, siger Roeland Baan til Børsen, hvor han forklarer, at den danske virksomhed lige nu har travlt med at lægge strategien for de næste fem års arbejde på området.

Kamp om talenterne

Samtidig kæmpes der med stribevis af andre virksomheder både nationalt og på globalt plan om få rekrutteret de talentfulde medarbejdere, der skal drive den accelererende udviklingen frem og sikre Topsoe en plads i spidsen af det grønne felt.

- Vi er ikke de eneste, så kampen om talenterne på det her marked vil blive endnu mere intens. Vi vil være en ledende spiller på området, så det vil få en stor effekt for os, siger han med henvisning til de nye teknologier, som buldrer frem.

Topsoe er særligt kendt for sine katalyseteknologier til især olie- og gasindustrien, men i 2020 satte koncernen gang i en ny storstilet strategisk satsning på teknologier, der kan være med til at reducere udledningen af drivhusgasser. 

Satsningen dækker bl.a. over bæredygtigt flybrændstof, biodiesel, CO2-fangst og andre teknologier, der kan hjælpe med at reducere emissionerne på raffinaderier.

Derudover vil Topsoe investere et milliardbeløb i at levere teknologi til power-to-x (ptx), der kan forvandle grøn strøm til grøn brint og siden flydende grønne brændstoffer til f.eks. tung transport og skibsfarten.

Målet er, at en stor del af omsætningen skal komme fra de nye typer af teknologier allerede i 2024, skriver Børsen.

Link til original-artikel HER

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Mest læste
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Tidligere vandværksgrund til bypark og varmeværk
EU vedtager fælles regler for beskyttelse af kritisk infrastruktur
Rockwools salg i Rusland styrtdykker: "Hvis vi skal trække os ud, så gør vi det"
Udviklingsplan for Gedser Havn er klar – nu skal den realiseres skridt for skridt
Første fald i antallet af ledige stillinger i to år
Producent af naturgasfri løsninger får initiativpris
Nordiske Medier:
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Energy Supply DK
RetailNews
Transportmagasinet
Magasinet Pleje
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Motor-magasinet
Leder IDAG
Søfart
PlastForum DK
Kommunefokus
Fremtidens Logistik

Send til en kollega

0.266