23948sdkhjf

"Ad! Pantning er klistret og ulækkert". Nu skal unge nudges til at pante plast i stedet for at smide flasker ud

Der findes 140 millioner flasker og dåser, der hvert år ikke finder vej til landets pantmaskiner. Nu er Kildevæld, der produceres hos The Coca-Cola Company, gået sammen med designerne fra Copenhagen Cartel, for at skabe opmærksomhed om alle de genanvendelige materialer, der lander i skraldespandene i stedet for at blive til nye flasker.

Resultatet er en "panttaske", designet af Copenhagen Cartel og fremstillet af gamle fiskenet.

Det viser sig nemlig, at unge mennesker synes, at pantning bliver klistret og er ulækkert. I en Gallup-undersøgelse fra februar 2022 har Coca-Cola spurgt danskerne om, hvad hovedårsagen er til ikke at pante. Her svarer 44 procent, at det er snasket og klistret at pante, og det er primært de unge, der svarer dette. Hele 63 procent af de 18-35 årige tillægger manglende pantning netop denne årsag. Og 22 procent mener, at de mangler en smart taske til at samle og transportere pantflaskerne i.

- Kildevæld er en del af The Coca-Cola Company, og vi har i år lanceret nye flasker i genanvendt plast på samtlige brands. Derfor er det afgørende for Coca-Cola bæredygtighedsstrategien, World Without Waste, at få alle brugte flasker og dåser retur, så de kan blive til nye til fordel for klimaet, fortæller public affairs, kommunikations- og CSR-direktør, Annette Spanggaard i en pressemeddelelse.

Hos Copenhagen Cartel er man "stolte af" at have designet en panttaske til Kildevæld.

- Tasken skal minde forbrugerne om, at det affald, der smides i naturen, desværre ikke forsvinder af sig selv ... Håbet er, at vi sammen med Kildevæld og The Coca-Cola Company, kan skabe den nødvendige opmærksomhed på problemet og dermed sammen være en del af løsningen, siger Katrine Lee, CEO og stifter af Copenhagen Cartel.

Den nye panttaske er inspireret af den traditionelle ”drybag”, der anvendes til dykning og surfing. Tasken er fremstillet af 100 procent genanvendt havplast fra efterladte fiskenet og reb - et materiale, der hedder Seaqual Woven. Den findes i to versioner – begge i Kildevælds havblå farver. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.047