23948sdkhjf

Sweco vinder "historisk” stor aftale – loftet er 600 mio. kr.

Energistyrelsen har efter et udbud valgt Sweco som teknisk rådgiver på Energiøen i Nordsøen de næste ni år, skriver rådgiverselskabet i en pressemeddelelse.

Som rådgiver skal Sweco bistå Energistyrelsen med teknisk rådgivning gennem de resterende faser af udbud, design, konstruktion samt endelig overdragelse af Energiøen.

Aftalen har en værdi af 400 mio. kr. med et loft på 600 mio. kr.

– Jeg er glad og stolt over, at vi i Sweco får tildelt denne historisk store og vitale opgave, siger Jes Hansen, direktør for Swecos division Infrastruktur, Vand & Miljø, i pressemeddelelsen.

–Samtidig glæder jeg mig over, at vi kan tilbyde nuværende og potentielle medarbejdere muligheden for at arbejde med et af de mest spændende og krævende projekter nogensinde, der samtidig er Danmarkshistoriens største anlægsprojekt, fortsætter han.

På projektet rådgiver Sweco Energistyrelsen i tæt samarbejde med underrådgiverne Implement Consulting Group, More Consulting, WorldPower Consulting, Hegelund Advice og EPConsult Energies Nord.

Udbud klar i september 2023

Sweco skal mere konkret hjælpe Energistyrelsen med at formulere konceptet for Energiøen, forberede udbudsdokumenter, granske tekniske løsninger og tilbud, evaluere bydere samt føre tilsyn og kvalitetssikring under konstruktion og overdragelse af Danmarks kommende Energiø i Nordsøen.

Målsætningen for de næste 12 måneders arbejde er at formulere et solidt og fremtidsorienteret koncept for Energiøen, som giver flest mulige aktører og konsortier mulighed for at byde ind med et målrettet tilbud. 

Forventningen er, at udbuddet er klar i september 2023.

En inddæmmet ø

Det tekniske koncept for Energiøen sigter mod at skabe en fleksibel ø, der giver mulighed for at kombinere fordelene ved en inddæmmet ø og tilhørende platforme uden at begrænse mulighederne for innovative aktiviteter (eksempelvis Power-to-X) og plads til at manøvrere rundt på øen. 

Ideen med den fleksible, inddæmmede ø er at realisere øen hurtigt ved hjælp af kendt teknologi samtidig med, at der er rig mulighed for innovative og fleksible løsninger, der kan inspirere globalt.

– I Sweco har vi længe haft det øverst på agendaen at bidrage med vores unikke kompetencer og ressourcer til at løfte netop den slags projekter. Derfor er vi gået målrettet efter at vinde opgaven som rådgiver på projektet, der uden tvivl bliver et stærkt afsæt for at tiltrække nye medarbejdere og vinde flere opgaver indenfor vedvarende energi, siger Tore Lucht, projektdirektør for Energiøen i Sweco.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141