23948sdkhjf

Mærsk-topchef går i rette med præsident Biden: Nemt at pege på "fæle udlændinge"

At USAs præsident Joe Biden i starten af juni gik til angreb mod en række containerrederier i en klumme hos det amerikanske medie Wall Street Journal er ikke gået Mærsk-topchefen Søren Skous næse forbi. 

I klummen udlagde præsidenten sin plan for at mindske inflationen, og én af årsagerne var ifølge Biden, at tog alt, alt for høje priser for at fragte varer til de amerikanske forbrugere.

- Vi kan reducere omkostningerne for dagligvarer ved at få forsyningslinjerne til at fungere, forbedre infrastrukturen og slå ned på de eksorbitante priser, som udenlandske shippingselskaber tager for deres produkter, lød det i klummen fra Joe Biden. 

Onsdag kunne Joe Biden så se, at A.P. Møller-Mærsk fremlagde regnskabet for årets andet kvartal, hvilket viste, at rederigiganten efter kun seks måneder næsten allerede har slået sidste års rekordtal. 

Samtidig oplyste rederiet, at man forventer et samlet overskud for hele året på 270 mia. kr. Det er næppe et beløb, der får Joe Biden til at indstille sine argumenter mod de udenlandske rederier. 

Søren Skou, adm. dir. i A.P. Møller-Mærsk, vil godt erkende, at rederierne ikke er uskyldige i den stigende inflation. Men hele skylden vil han ikke påtage sig, og mener derimod, at noget af kritikken skyder forbi målet.

Det fortalte han til pressemødet i forbindelse med offentliggørelsen af de seneste regnskabstal.

- Præsident Biden taler til et indenrigspolitisk publikum. Han taler ikke om, at jernbanepriserne og priserne for lastbiltransport er eksploderet, fordi der her er tale om amerikanske virksomheder. Containerrederierne er ikke længere amerikanske, og derfor er det relativt nemt at pege på, at det er de fæle udlændinge, som er skyld i al ting, siger Søren Skou ifølge Berlingske.

Se nøgletal for:
Læs mere om: sø- og luftfragt
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Forskere vil styrke borgernes indflydelse på den grønne energiomstilling
Aftaler om tre nye brintanlæg og infrastruktur skal realisere Finlands fremtidige brintøkonomi
ITD beder transportministeren tage affære: Det er ren chikane
Vismænd: Choktal for km-afgift og sukkerknald til diesel
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234