23948sdkhjf

Stort sygehus indleder psykiatri-byggeri

Mandag tages første spadestik på byggeriet af Psykiatrien på det nye universitetshospital i Odense

Byggeriet af det nye universitetshospital i Odense når nu en ny milepæl. Det sker, når der mandag eftermiddag tages første spadestik på Psykiatrien på hospitalet.

Spadestikket er indledningen på byggeriet af en 21.000 kvm stor bygning til voksenpsykiatrien, som bliver bygget sammen med det øvrige sygehus og finansieres, opføres og drives i et offentligt-privat partnerskab. 

Region Syddanmark indgik sidste år en aftale med entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S, der sammen med Aart Architects og Niras kommer til at bygge den voksenpsykiatriske afdeling, mens Velliv, Pension & Livsforsikring kommer til at stå for finansieringen af byggeriet. 

Som en del af OPP-kontrakten kommer entreprenøren også til at stå for udvendigt at drive og vedligeholde bygningerne i en 20-årig periode.

Som Licitationen tidligere har beskrevet, vandt team A. Enggaard foran tre andre prækvalificerede. Det gælder hold med henholdsvis 5E Byg, Casa og KPC Herning i spidsen. 

Færdig i 2024

Regionsrådet besluttede allerede i 2015, at voksenpsykiatrien ved det nye OUH skulle bygges i OPP. 

Afdelingen kommer til at rumme 142 sengestuer, som er placeret i grundplan, så alle patienter har direkte adgang til udearealer. Dertil kommer et telepsykiatrisk center, en forskningsenhed, et nyt afsnit for spiseforstyrrelser og et nyt rehabiliteringsafsnit.

Det er planen, at Region Syddanmark får nøglerne overrakt i 2024, så afdelingen kan tages i brug samtidig med resten af det nye OUH.

Regionens samlede udgifter for projektet bliver 599 mio. kr. over 20 år. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11