23948sdkhjf

Odsherred Forsyning vælger vinder til nyt domicil

Odsherred Forsyning har vokseværk, og med cirka 65 medarbejdere er pladsen i de nuværende lokaler i Grevinge på Nordvestsjælland er ikke længere tilstrækkelig. Derfor opfører forsyningsselskabet et nyt hovedsæde i Vig.

Og nu står det klart, at arkitektfirmaet Kullegaard i samarbejde med Kullegaard Landskab og WSP som underrådgivere skal stå for bygherrerådgivningen. Det oplyser arkitektfirmaet med kontorer i Holbæk og Valby på sin hjemmeside.

Det nye domicil skal rumme en sammenlægning af Odsherred Forsynings forskellige lokationer. I den forbindelse har det været afgørende at byggeriet fremtidssikres, så der er mulighed for udvidelse af faciliteterne, når det bliver nødvendigt.

Forsyningsselskabet ejer allerede den cirka 45.000 kvm store grund, der bliver nyt hovedkontor-hjemsted. Og ifølge bestyrelsesformand, Mathias Hansen, kan flytningen kun gå for langsomt:

– Der bliver stillet enorme krav til vores lokale forsyningsselskab både nu og i fremtiden, så det er afgørende, at vi kan rekruttere og fastholde kvalificeret personale. Derfor skal de fysiske rammer også være i orden, og den nuværende situation er desværre ikke holdbar, sagde bestyrelsesformanden i en pressemeddelelse da domicilplanerne blev præsenteret i april i år.

Økonomi som ubekendt

Udover behovet for tilstrækkelig plads i form af kontorpladser og mødelokaler, så har forsyningsselskabet også en række særlige behov, da arbejdsmiljølovgivningen for personale, der arbejder med spildevand, stiller strenge krav til omklædnings- og badeforhold, ligesom der er behov for frostfri parkering og vaskeplads til slamsugere, kranbiler og kassevogne.

– Det er ret ”grej-tungt” at drive forsyning, så det er vigtigt, at vi også får plads til opbevaring af rør, pumper, brøndgods, målere og andre kritiske komponenter. Det kniber gevaldigt i dag, sagde Odsherred Forsynings direktør, Fanny Villadsen, i april.

– Men indtil byggeriet har været konkurrenceudsat, kan vi desværre ikke melde noget ud om økonomien, sagde hun desuden om udsigterne for pris.

Direktørens håb var dengang at realisere projektet og samle virksomhedens personale på én lokation inden for en tidshorisont på lidt over to år.

Anlægsinvestering til 1,3 mia. kr.

Blandt Odsherred Forsynings cirka 65 medarbejdere er der både ingeniører, maskinmestre, pumpespecialister, smede, elektrikere, slamsugerchauffører, driftsmedarbejdere, projektledere, procesoperatører, økonomer, energiteknologer og administrativt personale.

Inden for de kommende fire år forventer forsyningsselskabet desuden at investere mere end 1,3 mia. kr. i anlægsprojekter, primært på fjernvarme- og spildevandsområdet.

Odsherred Forsyning driver ni renseanlæg, tre vandværker, fire varmeværker, 450 pumpestationer, og mere end 1.300 km ledningsnet. Derudover varetager Forsyningen tømning af 22.000 septiktanke i hele Odsherred.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094