23948sdkhjf

Så mange renter må du kræve, hvis kunden ikke betaler til tiden

Se her hvilken rentesats du kan kræve. Der er forskel i forhold til om det er en privat forbruger eller et erhvervsforhold, forklarer DI Byggeri

Hvis din kunde ikke betaler til tiden, kan du opkræve renter fra fakturaens forfaldsdato, men kun hvis forfaldsdagen er aftalt på forhånd. Hvis ikke den er det, kan renter først kræves 30 dage efter fremsættelsen af en betalingsanmodning, hvilket en faktura vil være at sidestille med.

Det skriver DI Byggeri til medlemmerne i det seneste nyhedsbrev.

Forfaldsdagen må anses for bestemt i forvejen, hvis den er fastsat til en bestemt dag eller til et bestemt tidsrum efter en begivenheds indtræden, f.eks. otte dage efter dit påkrav om betaling, men dette vilkår skal være aftalt i forbindelse med aftaleindgåelsen.

Den rentesats du må opkræve hos din debitor, bliver fastsat af Nationalbanken. Rentesatsen fastsættes til en årlig rente, der svarer til den fastsatte referencesats med et tillæg på otte pct. Referencesatsen er den officielle udlånsrente, og den fastsættes to gange om året, forklarer DI Byggeri i nyhedsbrevet til medlemmerne.

Se Nationalbankens officielle udlånsrente her

Du kan også selv aftale, hvis…

Er din kunde en forbruger, kan du ikke kræve en højere rente end den, som er fastsat af Nationalbanken. Modsat i erhvervsforhold hvor parterne selv kan aftale, hvilken rentesats der må opkræves ved forsinket betaling.

Har du aftalt, at AB 92 eller AB 18 skal være gældende mellem dig og din aftalepart, gælder renteloven ved fastsættelse af rentesatsen ved forsinket betaling. Dermed er rentesatsen som udgangspunkt udlånsrenten + 8 pct., men kan fraviges, hvis din aftalepart er erhvervsdrivende.

Hvis du ønsker at fravige rentesatsen i renteloven, skal du huske at lave en aftale herom i forbindelse med aftaleindgåelsen. Har du f.eks. først i fakturaen beskrevet, at der vil blive opkrævet 2 pct. i renter pr. måned fra forfaldsdatoen, vil rentesatsen ikke lovligt kunne opkræves. I dette tilfælde vil du kunne kræve renter efter renteloven i stedet, oplyser DI Byggeri i nyhedsbrevet.

Se reglerne om rente i Renteloven her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094