23948sdkhjf

Stor efterspørgsel på træpiller giver leverandørerne sved på panden

Telefonerne er rødglødende hos de to leverandører Lemvig Biobrændsel og Ramme Træpiller.

Leverandørerne oplever, at folk ringer fra hele Jylland for at få fingre i de eftertragtede træpiller, som efterhånden er ved at være en mangelvare, derfor har de indført stramme restriktioner, for at hamstringen ikke skal skade forbrugerne.

Det skriver Dagbladet.

- Vi prøver så vidt muligt at servicere vore lokale kunder først og fremmest. Sådan er det. Der kommer jo også en fyringssæson efter denne, siger Martin Sinkjær, Ramme Træpiller.

Rusland har i flere år været en væsentlig leverandør af træpiller til det danske marked, men det har invasionen af Ukraine ændret på – det er en af årsagerne til mangel på træpiller, som samtidig har fået priserne til at eksplodere.

I modsætning til andre leverandører har Lemvig Biobrændsel koncentreret sig om danske træpiller, der fremstilles af blandt andet savsmuld fra møbelindustrien.

Medejer af Lemvig Biobrændsel Lars Rasmussen, forventer, at han løbende vil modtage træpiller til videresalg. Og han forsikrer, at hvis folk lader være med at hamstre, bør der være træpiller nok til alle.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079