23948sdkhjf

Stena Line reducerer CO2-udledning med 11 procent

Bæredygtighedsrapport peger på effektivitet og innovation i Stena Lines strategi som vejen til en CO2-neutral fremtid – men der er også andre aspekter af bæredygtighed

Stena Line har reduceret CO2-udledningerne med 11 pct. per ton-sømil og har opnået en reduktion på 4 pct. i den samlede udledning fra skibene sammenlignet med niveauet før Covid. Hovedårsagen bag resultatet er en markant højere udnyttelse, og derved også effektivitet, af rederiets skibe.

Det skriver det svenske rederi i en pressemeddelelse.

Stena Line har været en pioner i industrien, når det kommer til implementering af bæredygtige teknologier, drift og strukturer, og vi arbejder målrettet på at bevare vores position på området Maria Tornvall, Head of Sustainability hos Stena Line

Som en del af en strategi om at blive CO2-neutral har Stena Line en målsætning om at reducere CO2-udledningen fra skibene med 30 pct. inden 2030.

- Hos Stena Line har vi en bred opfattelse af bæredygtighed, der udspringer af omtanke – omtanke for vores kunder, omtanke for vores ressourcer og omtanke for hinanden. Da vi altid forsøger at mindske energiforbruget, er jeg meget stolt af, hvordan vi har taget nogle markante skridt mod at forbedre den overordnede effektivitet i driften ved at indsætte vores nye E-Flexer-færger i vores netværk af ruter. Udover tekniske og driftsmæssige aspekter er det også vigtigt at arbejde målrettet med strukturer og kultur for at blive et endnu mere bæredygtigt og socialt ansvarligt firma, siger Niclas Mårtensson, CEO i Stena Line.

FN’s Verdensmål

Stena Lines bæredygtighedsindsats tager udgangspunkt i seks af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling: Bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion, livet i havet, ligestilling mellem kønnene, mindre ulighed, sundhed og trivsel.

Maria Tornvall, der er Head of Sustainability hos Stena Line, peger på, at rederiet har været en pioner på flere af områderne inden for bæredygtighed.

- Stena Line har været en pioner i industrien, når det kommer til implementering af bæredygtige teknologier, drift og strukturer, og vi arbejder målrettet på at bevare vores position på området. Det er vigtigt at vise og fortælle, hvad vi som firma og som medarbejdere ved Stena Line kan bidrage med for at gøre en forskel, for at inspirere og for at motivere.

- Ja, fremtiden er udfordrende på flere forskellige niveauer, men med en klar strategi om en CO2-neutral fremtid og en endnu bedre arbejdsplads, en klar definering af hvordan man trin for trin når målene, og ikke mindst dedikation fra os alle sammen, er der mange grunde til at være optimistisk, forklarer Maria Tornvall.

Flere højdepunkter fra Stena Lines bæredygtighedsindsatser i 2021 inkluderer:

En genbrugsprocent på 42 pct. på affald og en nedgang i mængden af affald på 24 pct. til niveauet i 2019, inden brugen af plastik blev øget af sikkerhedsmæssige årsager

50 pct. af Stena Lines Group Management Team er kvinder.

Udnævnelse af den første kvindelige kaptajn Lynette Bryson, der sejler ’Stena Adventurer’ på den travle rute Dublin-Holyhead.

Ansættelse af den første Diversity and Inclusion Lead, Salem Yohannes, der skal hjælpe Stena Line med at accelerere rejsen mod ligestilling og lancere en diversitets- og inklusionskampagne.

Introduktion af Maria Tornvall i stillingen som Head of Sustainability, hvor hun skal arbejde for at strømline Stena Lines bæredygtighedsindsatser for at nå de ambitiøse målsætninger.

Forbedring af medarbejdernes indikatorer for en god arbejdsplads såsom engagement, samarbejde, lederskab, organisatorisk og socialt arbejdsmiljø, til en score på 9, hvilket er over standard og betyder, at medarbejderne vil anbefale Stena Line som en attraktiv arbejdsplads.

Reduktion af gennemsnitligt sygefravær fra 5,2 pct. til 4,2 pct..

Kilde: Stena Line

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095