23948sdkhjf

EPS-Branchen træder op på den politiske scene, når Mariager er knudepunkt for hele Europa i en forlænget weekend

"Den demokratiske samtale om Europas fremtid skal hyldes."

Sådan lyder det på 'Political Festival of Europe's' hjemmeside - en festival, der i disse dage for første gang afholdes i Mariager. 

Med andre ord: Bruxelles er flyttet til Nordjylland.

Opskriften er sådan set den samme, som under det originale folkemøde på Bornholm: Mix en række eksperter i et panel med en kyndig tovholder, krydret med et spændende politisk emne og tilsæt så mange tilhørere fra folket som muligt: Så har du - på papiret - fire succesfulde dage med højaktuelle, politiske agendaer.

Spørgsmålet er så, om teorien holder i praksis: Følger publikum med? Det vil de kommende dage vise, når programmet folder sig ud ved fjorden i den lille, hyggelige nordjyske by. 

Nogle af de mest toneangivende, politiske hjerner er rykket med til Mariager, og programmet fejler ingenting: Flere repræsentanter for Europa-Kommissionen er tilstede, med Margrethe Vestager i spidsen, 17 medlemmer af Europa-Parlamentet deltager, og man kan tilmed møde syv europæiske ministre samt et par håndfulde ambassadører. 

Plastbranchen er også repræsenteret, og i går lagde én af vores egne aktører ud med en debat om "How to shape EU Policies", da EPS-Branchens projektchef Chresten Heide-Anderson deltog i debatten i kraft af sin rolle som bestyrelsesmedlem i  EUMEPS. Med i debatten var også Daniela Vancic (ECI, Ambassador) Pia Ahrenkilde (DG, Communications) og Emilia Valbum (EU Affairs, 3M).

Lørdag kl. 10.00 er Chresten Heide-Anderson moderator på debatten "Plastic, how do we solve the issues" (Klimascenen) og igen kl. 16.00 på debatten "Circular economy in Europe - where are we at".

EPS-branchen er i øvrigt også repræsenteret ved Bewi, der står klar på stand 112.

Political Festival of Europe havde premiere i går torsdag den 25. august og slutter på søndag den 28. august. Se programmet her.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094