23948sdkhjf

EPS-Branchen træder op på den politiske scene, når Mariager er knudepunkt for hele Europa i en forlænget weekend

"Den demokratiske samtale om Europas fremtid skal hyldes."

Sådan lyder det på 'Political Festival of Europe's' hjemmeside - en festival, der i disse dage for første gang afholdes i Mariager. 

Med andre ord: Bruxelles er flyttet til Nordjylland.

Opskriften er sådan set den samme, som under det originale folkemøde på Bornholm: Mix en række eksperter i et panel med en kyndig tovholder, krydret med et spændende politisk emne og tilsæt så mange tilhørere fra folket som muligt: Så har du - på papiret - fire succesfulde dage med højaktuelle, politiske agendaer.

Spørgsmålet er så, om teorien holder i praksis: Følger publikum med? Det vil de kommende dage vise, når programmet folder sig ud ved fjorden i den lille, hyggelige nordjyske by. 

Nogle af de mest toneangivende, politiske hjerner er rykket med til Mariager, og programmet fejler ingenting: Flere repræsentanter for Europa-Kommissionen er tilstede, med Margrethe Vestager i spidsen, 17 medlemmer af Europa-Parlamentet deltager, og man kan tilmed møde syv europæiske ministre samt et par håndfulde ambassadører. 

Plastbranchen er også repræsenteret, og i går lagde én af vores egne aktører ud med en debat om "How to shape EU Policies", da EPS-Branchens projektchef Chresten Heide-Anderson deltog i debatten i kraft af sin rolle som bestyrelsesmedlem i  EUMEPS. Med i debatten var også Daniela Vancic (ECI, Ambassador) Pia Ahrenkilde (DG, Communications) og Emilia Valbum (EU Affairs, 3M).

Lørdag kl. 10.00 er Chresten Heide-Anderson moderator på debatten "Plastic, how do we solve the issues" (Klimascenen) og igen kl. 16.00 på debatten "Circular economy in Europe - where are we at".

EPS-branchen er i øvrigt også repræsenteret ved Bewi, der står klar på stand 112.

Political Festival of Europe havde premiere i går torsdag den 25. august og slutter på søndag den 28. august. Se programmet her.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064