23948sdkhjf

Verdo opfordrer til at dæmme op for hamstring af træpiller

En af de store importører af træpiller, Verdo, opfordrer nu professionelle og private kunder til at hjælpe med at undgå hamstring.

- Vi oplever lige nu en stor usikkerhed i markedet. Derfor vil vi gerne opfordre til, at alle hjælper med at købe og forbruge træpiller med omtanke, siger biomassechef hos Verdo, Henrik Nørbo Mosegaard.

Henrik Nørbo Mosegaard håber ikke mindst, at Verdo’s professionelle kunder vil hjælpe med at rationere træpillerne, så så mange af deres kunder som muligt får træpiller. Men han opfordrer han også de private kunder til at tage ansvar.

- Det handler om at vise hensyn. Det giver ikke mening, at en husstand har fem paller træpiller stående i skuret når sæsonen er ovre, hvis det betyder, at andre mennesker kommer til at fryse. Budskabet her er altså, at vi har brug for, at alle tager ansvar, lyder appellen fra Henrik Nørbo Mosegaard.

Opfordring til minister

  • I sin egenskab af formand for brancheorganisationen, Associationen Dansk Biobrændsel, har Henrik Nørbo Mosegaard været med til at sende et bekymringsbrev til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, hvor det fremgår, at Danmark til vinter kan løbe tør for træpiller til opvarmning af op imod 100.000 private husstande.
  • Årsagen til manglen på træpiller skyldes primært, at importen af træpiller er begrænset som følge af Ruslands invasion i Ukraine, samtidig med at kraftvarmeværkernes forbrug af træpiller er steget markant. 
  • Derudover er der senest registreret en nedgang i træindustrien og hos savværkerne, som betyder, at der generelt er mindre resttræ til brug til biomasse på markedet.

Kilde: Verdo

Han understreger samtidig, at Verdo vil gøre alt, hvad der overhovedet er muligt for at sikre bedst mulige forsyninger af træpiller til Danmark.

Verdo har på bagkant af udmeldingen om mulig mangel på træpiller valgt at holde lukket i webshoppen frem til 1. september - netop for at undgå hamstring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078