23948sdkhjf

Entreprenør og penge på plads til et af de største kommunale byggerier i nyere tid i Solrød

Nu tages næste skridt mod et af de største kommunale byggerier i Solrød Kommune i nyere tid; udvidelsen af Solrød Idrætscenter med blandt andet byggeriet af en ny, rummelig idrætshal og en fleksibel multisal.

Et flertal i byrådet har således valgt at bruge cirka 39 mio. kr. på projektet, oplyser Solrød Kommune i en pressemeddelelse.

Det er entreprenørvirksomheden Halbyg A/S, der har vundet udbuddet om at udvide Solrød Idrætscenter, og projektet er tegnet af arkitektfirmaet Faber & Have.

– Ønsket om en udvidelse af Solrød Idrætscenter har rod tilbage til 2018, da brugerne af idrætscenteret fortalte, at de ønskede sig et mere aktivt og levende idrætscenter. Og det er præcist, hvad vi alle sammen nu får – et imødekommende og lyst sted, hvor man har lyst til at være, som kan rumme alverdens forskellige aktiviteter, og hvor fællesskaber kan trives og sprudle, siger Morten Scheelsbeck, formand for Kultur-, idræts- og fritidsudvalget.

Projektet består af en 1.954 kvm delvist nedgravet idrætshal, der bliver placeret ved siden af den nuværende hal C med direkte adgang mellem de to haller. Der bliver også lavet tøromklædning i den nuværende kælder, som kobler sig naturligt på både den nuværende hal C og den nye hal D.

Ovenover tøromklædningen i stueplan ved siden af det ene nuværende indgangsparti bliver der bygget en fleksibel multisal, som blandt andet kan bruges til kampsport. I forlængelse af den kommer der et rummeligt møde- og aktivitetsrum, som via en foldevæg kan lægges sammen med multisalen.

Fra multisalen og møderummet er der kig ned til idrætshallen via store glaspartier. Ligesom der fra tøromklædningen i kælderen også er kig ind til idrætshallen via et stort glasparti.

Projektet indeholder ikke kun nye indendørs tiltag. Der bliver også etableret et udeområde med en klar sammenhæng til det indendørs. Der bliver blandt andet lavet et kuperet terræn, der indbyder til forskellige former for leg og aktiviteter. 

En forudsætning for, at halprojektet kunne realiseres var, at hallen kunne finansieres af salgsindtægter fra den såkaldte Cordoza-grund, der blev solgt i 2020. På grunden har Balder Danmark og Bovieran Danmark nu opført boligbebyggelsen Green Hills med cirka 350 boliger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094