23948sdkhjf

Coop tager konsekvensen af skyhøj elregning

De høje elpriser får nu afgørende betydning for Coops næsten 1100 butikker landet over

Som følge af en tredobling af udgifterne til el går Coop nu i gang med omfattende besparelser på energien i koncernens over 1000 butikker. 

- Alle vores butikker er hårdt ramt af de meget høje elpriser. Derfor er vi nu nødt til at tage ekstraordinære midler i brug, siger koncerndirektør i Coop Allan Kristoffersen i en pressemeddelelse.

Over 2000 kølere slukkes og fjernes fra butikkerne, der bliver skruet ned for temperaturer og lys, og derudover gennemføres en lang række individuelle tiltag i hver butik.

Tiltaget kommer i kølvandet på, at Coop allerede har plukket de lavthængende frugter for at spare på energien, som energichef i Coop Ejendomme Nicki Pagh Børgesen tidligere har fortalt om til RetailNews.

Siden 2016 har Coop gennemført et meget omfattende energibesparelsesprojekt, hvor samtlige lyskilder - pærer, spots og lysstofrør - er blevet udskiftet, der er lagt låg på kølere og frost mv. Det har medført en reduktion i forbruget på omkring 20 pct.

Risikerer elregning på halv milliard

Coops samlede årlige elregning vil med det nuværende prisniveau stige med op mod op mod 500 mio. kr. Der er i øjeblikket stor risiko for, at der kommer yderligere betydelige prisforhøjelser.

Udover de ekstraordinære handlinger, der sker her og nu, fortsætter Coops langsigtede energispareplan, der omfatter etablering af solcelleanlæg, bedre udnyttelse af overskudsvarme og andre ting, som samlet skal reducere energiforbruget med yderligere ca. 10 pct. i 2025.

Mandag 5. september kl. 12 vil lyset blive slukket i de ca. 300 butikker i Dagli'Brugsen. Det vil være kortvarigt og symbolsk markere, at mange af disse mindre forretninger er ekstremt pressede af de eksplosivt stigende omkostninger - som på sigt kan true en række lokale butikkers eksistens. 

Coop vil i den kommende tid gennemføre test, hvor lyset delvist slukkes for at kortlægge, om det er muligt at gøre permanent i stor skala.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096