23948sdkhjf

Specialist i tårnfabrikker etablerer nyt forretningsområde

Enabl vil bruge sine erfaring på levering af produktionsløsninger til producenter af vindmølletårne til også at omfatte monopæle

Enabl, der tilbyder konsulentydelser, global service og turnkey produktionsløsninger til vindmølleindustrien, har siden 2005 samarbejdet tæt med verdens en række producenter af vindmølletårne om udvikling af automatiseret produktionsudstyr.

Nu udvider virksomheden med et nyt forretningsområde i naturlig forlængelse af porteføljen. Virksomheden leverer nu også produktionsanlæg til monopiles, og det sker for at imødekomme øgede behov fra vindmølleindustrien globalt.

– Behovet for offshore møller er stort de kommende mange år, og i fremtiden bliver disse kun endnu større. Her vil vi se tårne og monopiles, som er væsentlig større end i dag. Næste generation af monopiles vil veje flere tusinde tons, og de vil kræve enorme produktionsanlæg, der er både fleksible og modulære, siger Torben Blaaholm, der er sales director for tower & monopile hos Enabl, i en pressemeddelelse.

Vi mærker tydeligt, at monopile-producenterne efterspørger vores erfaring fra udstyr til tårnproduktion, og det er på den baggrund, at vi nu laver en strategisk satsning og stabler en helt ny forretningsenhed på benene Torben Blaaholm, sales director for tower & monopile hos Enabl

– Vi mærker tydeligt, at monopile-producenterne efterspørger vores erfaring fra udstyr til tårnproduktion, og det er på den baggrund, at vi nu laver en strategisk satsning og stabler en helt ny forretningsenhed på benene. Her vil fokus være på fabrikslayout, kapacitet, kapabilitet samt processer. Rådgivningsarbejdet forud for etableringen af en ny fabrik påbegyndes i mange tilfælde meget tidligt, inden fabrikkerne etableres, og på den måde kan vi optimere fabrikkerne, uddyber han.

– Der er selvsagt tale om meget store produktionsanlæg, som der er meget få leverandører i verden, der er i stand til at levere. I Enabl opererer vi globalt og har mange kompetente medarbejdere, og vi føler os derfor godt rustet til at håndtere projekterne, siger Torben Blaaholm.

Svejsning i fokus

Ifølge Torben Blaaholm er især svejseprocesserne centrale i både tårn- og monopile-produktion.

– Svejseprocesserne og udstyret omkring dem er blevet mere og mere automatiseret over tid. Vi har de seneste 17 år testet og udviklet løsninger i samarbejde med verdens førende tårnproducenter. Den knowhow, vi har opbygget her, drager vi fordel af i dag, og den danner grundlaget for vores nye forretningsenhed. Samtidig kan vi i Enabl levere globalt og tilbyde global service for at sikre kunderne høj driftssikkerhed, siger Torben Blaaholm.

Hos Enabl har man store forventninger til det nye forretningsområde, og især på kompetenceområdet føler man sig godt rustet.

– Baseret på vores fundament og erfaring fra tårnproduktion er målet at udbygge vores position på det globale marked for produktionsudstyr til vindmølleindustrien. For at komme i mål med det, er det altafgørende, at vi har de rette specialistkompetencer. I den kontekst giver det ro i maven at kunne konstatere, at vi har rigtig mange dygtige medarbejdere. Samtidig er vi i år lykkedes med at tiltrække mange nye og dygtige kolleger, fortæller Torben Blaaholm.

Siden årsskiftet har Enabl udvidet medarbejderstaben betragteligt i forretningsenheden, der går under navnet tower & monopile.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079