23948sdkhjf

Nordsjællandsk entreprenør skaber plads til isdisco og -hockey i Gladsaxe

11 måneder efter, at Jönsson Entreprise sammen med BBP Arkitekter og Moe Rådgivende Ingeniører blev præsenteret som totalentrepriseholdet på Gladsaxes nye skøjtehal, er byggeriet officielt skudt i gang med første spadestik.

Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Skøjtehallen placeres på Isbanevej, lige over for den gamle skøjtehal, og kommer til præsentere sig med en opdelt facade i to forskellige materialer og afrundede hjørner, der mimer de runde hjørner på skøjtebanen. Inden bliver der plads til 1600 tilskuere, som kan fordele sig på begge sider af banen.

– Den gamle hal havde udtjent sin værnepligt og i stedet får vi nu en topmoderne og flot skøjtehal, som jeg håber både foreninger og borgere bliver glade for, siger borgmester Trine Græse i pressemeddelelsen.

Byggeriet er i alt budgetteret til 82 mio. kr.

Gladsaxes gamle skøjtehal

Den gamle Gladsaxe Skøjtehal er bygget i 1960 og oprindeligt som et udendørsanlæg, der efterfølgende er påført tag og facader i 1962. I 2015-2016 blev der konstateret revner i isbanedækket, kølerørene under isen var begyndt at lække, og flere bygningsdele trængte til gennemgribende renovering. 

I 2016 blev der udført reparationer af isbanedækket, der har gjort det muligt at sikre driften i en afgrænset årrække. 

Det er endnu ikke afklaret, hvad der skal ske med den gamle skøjtehal, men tanken er, at isbanen fjernes og bygningen bliver stående, så den eventuelt kan bruges af andre foreninger.

Kilde: Gladsaxe Kommune

Den nye skøjtehal får en isbane på 30x60 meter med indbygget ændring til 26x60 meter. Der bliver også lokaler til kiosk, fælles klublokale, fitnessrum til skøjteforeningerne, lounge, kontor og forskellige personalerum, depoter, rengørings- og toiletfaciliteter og i alt 11 omklædningsrum. Der vil også være ind- og udkig til isbanen udefra, uden at det generer udøverne.

Den nye skøjtehal bliver også være rammen om de mange offentlige arrangementer for familien som for eksempel Familie Isdisco og Teen Isdisco, ligesom man fortsat kan leje skøjter og tage en tur med familien og venner i bestemte tidsrum.

Skøjtehallen forventes at stå klar til ibrugtagning i september 2023.

Artiklen er en del af temaet Kultur.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Nordiske Medier:

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203