23948sdkhjf

Lene Espersen stopper som arkitekternes topchef - vil bruge sin kræfter i andre erhverv

Lene Espersen vil hellige sig virket som professionelt bestyrelsesmedlem, mens Danske Arkitektvirksomheder ser sig om efter en afløser: Det må gerne være en lignende profil, lyder det

Lene Espersen, som gennem otte år har stået i spidsen for foreningen Danske Arkitektvirksomheder, har valgt at forlade posten som adm. direktør.

En "svær beslutning" ifølge Lene Espersen, som nu ønsker at hellige sig arbejdet som professionelt bestyrelsesmedlem for også i andre erhverv at kunne skubbe til grøn og bæredygtig omstilling, fortæller hun Nordiske Medier:

- Vores egne medlemmer i brancheorganisationen er ganske langt i at gøre os klar til at levere bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Men jeg kan også se, at der er mange erhverv og brancher, som måske er knap så langt, som vi er. Og derfor er jeg nået frem til, at jeg godt kunne tænke mig at bruge alle mine kræfter på at understøtte en mere bæredygtig omstilling i andre erhverv, siger hun.

Flere bestyrelsesposter

Hun mener, at hun i virket som professionelt bestyrelsesmedlem kan gøre stor forskel med kompetencer og viden om krav til grøn omstilling samt om de veje, man har til at nå derhen.

- Jeg sidder i en række bestyrelser i dag, hvor jeg allerede udfylder den rolle, så jeg ved også, at det er noget, jeg kan finde ud af, siger hun.

Lene Espersen sidder blandt andet i bestyrelsen i DSB, Fonden Green-Hub-Denmark, M. Goldschmidt Ejendsomme A/S, og Formuepleje Holding A/S.

Der er ikke nye poster eller tilbud om poster på hånden, og Lene Espersen kommer til at blive i direktørstolen, til der er fundet en afløser. Herefter kan nye bestyrelsesposter "sagtens" komme på tale, lyder det.

- Lige nu har jeg bare brug for at passe mit arbejde. Og så på et tidspunkt, når der er fundet en afløser, så vil jeg kunne begynde at se mig om, siger hun.

Bragt stor opmærksomhed

Fra Danske Arkitektvirksomheders bestyrelse lyder der stor ros til den afgående direktør.

- Hun har været en fantastisk dynamisk og inspirerende leder på faktisk to områder: Både udadtil, hvor hende politiske forståelse har bragt vores budskaber videre ud om arkitekturens værdiskabelse, og hvordan den kan skubbe til den grønne omstilling, og så har hun samtidig været rigtig god til at tage fat i alle vores medlemmer, store som små. Det betyder også rigtig meget som medlemsorganisation, siger bestyrelsesformand Katja Viltoft til Nordiske Medier.

Det kan være en politiker; det kan også være en anden, men det ville ikke genere os, hvis det var en dygtig politiker, som meldte sig Katja Viltoft, bestyrelsesformand i Danske Arkitektvirksomheder

Afskeden bliver derfor et tab, mener bestyrelsesformanden, men fremhæver, at Lene Espersen efterlader brancheforeningen et "rigtig godt sted".

- Hun har været med til at skubbe til branchen, været et fantastisk talerør og bragt os en adgang og opmærksomhed, som har været utrolig. Men vi ved også, at hun kan flytte bjerge andre steder, og vi har stor respekt for, at hun skal flytte den bæredygtige omstilling i alle mulige andre brancher, siger Katja Viltoft.

Politisk baggrund

Foreningen har nu igangsat arbejdet med at rekruttere en ny direktør. Et stillingsopslag præsenteres tirsdag, og Danske Arkitektvirksomheder har hyret et rekrutteringsbureau til at varetage processen

I en pressemeddelelse tirsdag lød det, at foreningen leder efter en "moderne leder", som blandt andet kan "stå fast i forhandlinger" og som "udvikler gode relationer i og uden for branchen, og skaber frem for alt positiv synlighed af Danske Arkitektvirksomheder".

På et spørgsmål om det igen skal være en politisk profil, som skal stå i front for brancheforeningen, siger bestyrelsesformand Katja Viltoft:

- Det vil det godt kunne være. Mange politikere er dygtige til at bringe en klar vision videre, men også til at skabe de relationer, som skal til, og det har Lene i hvert fald været rigtig god til. Så vi søger én, der kan mange af de samme ting. Det kan være en politiker; det kan også være en anden. Men det ville ikke genere os, hvis det var en dygtig politiker, som meldte sig.

Lene Espersen

  • Uddannet cand. oecon og har en lang politisk karriere bag sig som bl.a. erhvervsminister, justitsminister, udenrigsminister, formand for Det Konservative Folkeparti og en række ordførerskaber.
  • Hun er bestyrelsesformand i Green Hub Denmark samt medlem af følgende bestyrelser: DSB, Green Building Council Denmark, KV Fonden, Formuepleje, Michael Goldschmidt Holding samt medlem af repræsentantskabet i Realdania.
  • Lene Espersen har været adm. direktør hos Danske Arkitektvirksomheder siden november 2014.

Kilde: Danske Ark

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Storcenter i Aarhus bløder fortsat butikker: Nu forlader stor detailkæde også stedet
Opråb fra ældreplejechefer: Besparelser har alvorlige konsekvenser for de ældre
Km-afgift: - Idiotisk at gøre det til et spørgsmål om prisen på en liter mælk
Coop kræver, at fødevareproducenter sænker priserne
Skibby: Hvor mange arbejdspladser forventes km-afgiften at koste?
Russisk spionskib gik verden rundt: Udstyret med Rockwool
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094