23948sdkhjf

CNC Onsite med ny metode til at reparere vindmøllevinger

Skader på rodenden på ældre vindmøllevinger kunne tidligere kun repareres hos producenten, hvilket resulterede i omkostninger til logistik og lange nedetider - eller også måtte operatørerne købe en ny vinge eller skrotte hele anlægget.

Den danske virksomhed CNC Onsite tilbyder nu med en nyudviklet mobil maskine, der er designet til udskiftning af beskadigede indsatser i vingerødderne, reparationer, der udføres direkte på stedet i vindmølleparken.

I en pressemeddelelse oplyser CNC Onsite, at de gevindindsatser, som er indarbejdet i vingen under fremstillingsprocessen og forbinder vingen med nacellen, med tiden kan blive løse. I ældre vinger kan der dannes mikrorevner.

Forurenende stoffer som for eksempel fedt og hydraulikolie kan trænge ind i disse revner og svække forbindelsen. Denne situation bringer i sidste ende vingerodens strukturelle sikkerhed i fare, og i værste fald kan dette føre til, at vingen falder af.

CNC Onsites metode indebærer, at vingen demonteres, inden den placeres i et reparationsmiljø i selve vindmølleparken.

- Det er en kompleks proces at reparere gevindindsatser på stedet. Man skal kunne kontrollere flere procesparametre for at sikre, at vingen ikke bliver yderligere beskadiget. Og det er vigtigt, at centrum af det nye hul passer præcist med centrum af det eksisterende, forklarer Søren Kellenberger, salgschef og partner hos CNC Onsite.

CNC Onsites nye løsning til reparation af vingerødder samt oplysninger om flangefræsemaskinen til 10-meter-flanger og den patenterede metode til reparation af krøjekranse vil blive præsenteret på Wind Energy Hamburg fra den 27.-30. september.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094