23948sdkhjf

Jeppe Kofod mødtes med polsk kollega på havnen i Rønne for at tale offshore vind

Udenrigsministrene fra Polen og Danmark, Zbigniew Rau og Jeppe Kofod, besøgte i dag havnen i Rønne kun to uger efter erklæringen om at syvdoble mængden af elektricitet fra havvind i Østersøen i 2030.

Det, vi ser her på havnen i Rønne, er fremtiden for Østersøen. Vi er nødt til at komme ud af europæisk afhængighed af russisk gas, olie og kul så hurtigt som muligt Jeppe Kofod (S), udenrigsminister

Det skriver Rønne Havn i dag i en pressemeddelelse via Ritzau.

Rønne Havn har allerede sikret sig positionen som center for grøn energi i Østersøen og den vigtigste havn, hvorfra regionens havvindmølleparker udskibes. Havnen fremskynder også udvidelsen af sit havneområde for at imødekomme behovet for at opretholde en moderne og opdateret forsyningshavn til alle forretningsområder. Dette forbedrer også mulighederne for fremtidige offshore-projekter.

På nuværende tidspunkt udgør vindmølleprojekterne i ordrebogen knap tre gigawatt. Og det inkluderer ikke vindmøllerne til det kommende Energiø Bornholm-projekt, som efter planen skal være det første af sin slags i verden med et potentiale for tre gigawatt havvindenergi i 2030.

Den fælles erklæring

Sidste år blev Kriegers Flak – den største vindmøllepark i Skandinavien – søsat fra Rønne, og i år bliver både fundamenter og vindmøller til Tysklands ’Arcadis Ost 1’-projekt udskibet fra havnen.

- Det, vi ser her på havnen i Rønne, er fremtiden for Østersøen. Vi er nødt til at komme ud af europæisk afhængighed af russisk gas, olie og kul så hurtigt som muligt. For at gøre det er vi nødt til at indsætte havvindmølleparker, der kan producere grøn strøm, der også omdannes til grøn brint, sagde Jeppe Kofod, udenrigsminister fra Danmark efter besøget på Rønne Havn.

På Baltic Energy Energy Security Summit den 30. august underskrev EU og repræsentanter fra otte Østersøstater en fælles erklæring om at styrke energisikkerheden i Østersøregionen ved at udvide vedvarende energi. Det blev også besluttet at syvdoble mængden af elektricitet fra havvind i Østersøregionen.

- Vi er ved at afslutte den vigtigste investering, der indikerer vores vilje i Polen til at ændre vores energimix. Vi formår at opnå det med jeres støtte og samarbejde, og dette vil bidrage – ikke kun til vores polske energisikkerhed, men også en centraleuropæisk sikkerhed, sagde Zbigniew Rau, udenrigsminister fra Polen efter mødet i havnen i Rønne.

Artiklen er en del af temaet Samfund.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Amerikanske ordrer giver Haarslev perfekt start på 2023
Basalt-direktør efter lukning: - Vi fortryder intet
Vognmand: Fri os fra grønt bluffnummer
To statslige selskaber skal eje og drive 'brint-rør'
Energistyrelsen lægger an til markedsdialog om udbud af 9 GW havvind
Dansk racerkører med kurs mod stjernerne
Nordiske Medier:

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328